18:34 22.09.2020

МОЗ України обіцяє виплачувати підвищені зарплати медикам уже наприкінці вересня - нарада у президента

2 хв читати
МОЗ України обіцяє виплачувати підвищені зарплати медикам уже наприкінці вересня - нарада у президента

Президент України Володимир Зеленський провів селекторну нараду з представниками уряду, щоб перевірити виконання заходів із забезпечення медичної галузі всім необхідним для протидії COVID-19 і актуалізації протиепідемічних дій.

"На якому етапі підвищення зарплат лікарів, наших медиків, які в умовах коронавірусної кризи героїчно рятують людські життя?" - звернувся глава держави до міністра охорони здоров'я Максима Степанова, повідомляє прес-служба президента.

Міністр відзвітував, що лікарі отримають підвищену зарплату наприкінці вересня. Він зазначив, що нині Національна служба здоров’я підписує договори з 1600 лікарнями, з третиною закладів угоди вже укладено.

Міністр охорони здоров'я наголосив, що на це підвищення додатково виділено 6 млрд грн до кінця року.

"Ми обіцяли медикам фінансові покращення. Ми несемо за це відповідальність. Я очікую, що уряд виконуватиме свої обіцянки перед українцями", - зазначив Зеленський.

Президент звернувся до міністра охорони здоров’я з вимогою пояснити, чому досі не витрачено 100 млн грн, передбачених у бюджеті на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень. Крім того, з 2,9 млрд грн, виділених на забезпечення лабораторій МОЗ і закупівлю засобів індивідуального захисту, витрачено лише 514 млн грн. Досі не придбано обладнання для приймальних відділень опорних лікарень, хоча на це було виділено 5,3 млрд грн бюджетних коштів.

"Уже в жовтні будуть готові перші 120 приймальних відділень із понад 200, які ми обіцяли. Відділення будуть, а техніки в них – ні", - сказав глава держави.

Також президент зазначив, що в бюджеті мають бути закладені гроші на створення сучасної біологічної лабораторії в Україні, де найкращі вітчизняні вчені працюватимуть над розробкою вакцин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА