12:49 17.09.2020

Членство в НАТО є стратегічним курсом України - Зеленський

2 хв читати
Членство в НАТО є стратегічним курсом України - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що членство в НАТО є стратегічним курсом України, і це передбачено затвердженою 14 вересня Стратегією національної безпеки країни.

"Щоразу під час зустрічей із міжнародними лідерами я наголошую, що війна на сході України - це загроза не тільки для України, це загроза для безпеки і стабільності всіх країн Європи і світу. Наші партнери абсолютно солідарні зі мною в цьому питанні, саме тому ми об'єдналися для подолання наявних викликів та пошуку механізмів адекватної реакції на них. Одним із таких є інтеграція України в НАТО. На початку тижня я затвердив Стратегію національної безпеки України, відповідно до якої членство в НАТО є стратегічним курсом України", - сказав він, виступаючи в четвер на відкритті багатонаціональних навчань Rapid Trident-2020 у Львівській області.

Зеленський зазначив, що максимально швидко необхідно досягти сумісності Збройних сил України з відповідними структурами держав-членів НАТО. "А також активізувати реформи, які дадуть змогу отримати запрошення і приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО", - зазначив він.

На його думку, навчання Rapid Trident-2020 - це не тільки черговий етап удосконалення військової майстерності, а й важливий крок на шляху євроатлантичної інтеграції України.

"Ці важливі навчання поліпшать оперативні можливості наших військ, поліпшать рівень сумісності між підрозділами і штабами Збройних сил України, США та інших членів і партнерів НАТО", - сказав президент.

Зеленський подякував усім учасникам навчань і міжнародним партнерам України за незмінну підтримку для стримування російської агресії та допомогу щодо посилення боєздатності української армії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА