12:42 04.09.2020

Україна буде жорсткими діями реагувати на дії влади Білорусі, а не на слова - Кулеба

2 хв читати
Україна буде жорсткими діями реагувати на дії влади Білорусі, а не на слова - Кулеба

Україна буде жорсткими діями реагувати на дії влади Білорусі, а не на слова, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Коли я сказав про жорсткі дії, ми будемо жорсткими діями реагувати на дії Білорусі, а не на слова Білорусі. Ми бачимо, як нагнітається, на жаль, з білоруського боку, і з російського боку риторика, висуваються якісь абсолютно фантасмагоричні версії і стосовно начебто участі України в розхитуванні ситуації в Білорусі, що, звісно, є неправдою, і фантасмагоричні версії щодо отруєння Навального. Риторики дуже багато. Ми чітко реагуємо на ці речі", - сказав міністр на онлайн-брифінгу в п'ятницю.

За його словами, "на кожну риторику буде словесна відповідь, а на кожну дію буде вже дієва відповідь".

Кулеба наголосив, що Україна має підходити до кризи в Білорусі виключно з точки зору питань національної безпеки, захисту громадян України на території Білорусі та захисту економічних інтересів України у відносинах із Білоруссю.

"Україна має підходити до цієї кризи: перше, виключно з точки зору своїх національних інтересів. По-перше, національна безпека, по-друге, захист громадян України на території Білорусі, і, по-третє, захист наших економічних інтересів у відносинах з Білоруссю. І розглядати ситуацію комплексно завжди. Не треба метатися, смикатися на кожне слово, тому що ведеться дуже складна гра, і ми маємо в цій грі мінімізувати негативні наслідки для України", - пояснив глава МЗС.

Він також зазначив, що заяви президента Білорусі Олександра Лукашенка про нібито втручання України у внутрішні справи Білорусі "абсолютно не відповідають дійсності".

"Безумовно, ці заяви створюють вкрай негативне тло для наших відносин, просто з тієї причини, що вони абсолютно не відповідають дійсності. Більше того, особливо неприємно, що в той час, як РФ здійснює достатньо ефективний контроль за подіями в Білорусі, але при цьому білоруська сторона, наші партнери, обвинувачують Україну в тому, чого вона не робить, натомість саме це робить зараз в Білорусі Росія", - додав Кулеба.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Gazeta.ua заявив, що Україна готова йти на жорсткі кроки, якщо недружні дії Білорусі триватимуть, і ризики зростатимуть, навіть далі, ніж виклик посла України на консультації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА