11:47 04.09.2020

Лукашенка не вноситимуть до санкційного списку ЄС

2 хв читати
Лукашенка не вноситимуть до санкційного списку ЄС

Ім'я президента Білорусі Олександра Лукашенка не вноситимуть до санкційного списку ЄС, повідомляє німецька газета Welt із посиланням на власні джерела.

Проти внесення Лукашенка до розроблюваного Євросоюзом санкційного списку, за інформацією видання, виступила Німеччина за підтримки Франції та Італії.

За даними джерел ЗМІ, ці країни вважають, що переговорні канали з Лукашенком мають залишатися відкритими за будь-яких обставин.

Раніше цього тижня у Брюсселі заявили, що наразі неможливо назвати осіб і організації, які увійдуть до санкційного списку ЄС стосовно Білорусі, зазначивши, що процедура підготовки санкцій стосовно білоруської влади триває.

1 вересня в Мінську відбулися чергові масові акції. Однією з найчисленніших стала акція студентів кількох вишів, які мали намір передати до Міністерства освіти петицію за відставку Лукашенка та справедливі вибори президента. Повідомлялося про затримання частини учасників акції.

Цього тижня Латвія, Литва та Естонія оприлюднили список громадян Білорусі, яким заборонено в'їзд до країн Балтії. До цього списку, що налічує близько 30 імен, внесено Лукашенка.

У Білорусі вже майже місяць тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які відбулися 9 серпня. Переможцем оголошено Лукашенка, який обіймає цю посаду з 1994 року. Опозиція оголошених результатів виборів не визнала, вважає їх сфальсифікованими.

Загалом у перші дні акцій протесту було затримано близько 7 тис. людей. На сьогодні більшість затриманих звільнено. На багатьох підприємствах відбулися страйки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА