13:59 31.08.2020

У МЗС України заявили про системні утиски кримчан, нелояльно налаштованих до окупаційної влади

2 хв читати
У МЗС України заявили про системні утиски кримчан, нелояльно налаштованих до окупаційної влади

Міністерство закордонних справ України вважає, що затримання чотирьох громадян України в окупованому Росією Криму свідчить про системні утиски та переслідування жителів Криму, нелояльно налаштованих до влади окупантів.

"На жаль, на сьогодні постійні політично мотивовані переслідування та переслідування за релігійними ознаками майже на щоденній основі мають місце в тимчасово окупованому Криму. Сьогодні вранці ми отримали інформацію, що було затримано ще чотирьох громадян України, серед них громадянські журналісти, активні учасники "Кримської солідарності" та активісти. Такі дії МЗС України завжди розглядає як системні утиски та переслідування нелояльно налаштованих до влади окупантів жителів Криму", - сказала перший секретар відділу із питань деокупації Політичного директорату МЗС України Наталія Мудренко на брифінгу "Підсумки судового процесу в другій бахчисарайській "Справі Хізб ут-Тахрір" у Києві в понеділок.

За словами Мудренко, МЗС України на постійній основі відстежує та фіксує такі дії окупаційної влади, виступає з коментарями і заявами, доносить їх до міжнародних партнерів, і на двосторонній основі, і в рамках міжнародних організацій.

"Для ефективнішої діяльності саме на міжнародній арені цього року було створено платформу міжнародної дії зі звільнення українських політв'язнів, її установче засідання відбулося 1 липня. Основним завданням цієї платформи ми якраз бачимо синергетичну діяльність і державних органів влади, і громадських, правозахисних організацій з метою посилення тиску на РФ. І основна мета - це припинити такі грубі порушення основоположних прав людини на території тимчасово окупованого Криму, і головне - звільнити всіх наших громадян, яких нині незаконно утримує РФ і на території Криму, і на території РФ", - наголосила представник МЗС України.

Мудренко зазначила, що в рамках діяльності цієї платформи МЗС готує міжнародні адвокаційні, інформаційні кампанії, зокрема за участю колишніх політв'язнів, які висвітлювали б для широкого міжнародного співтовариства реальну ситуацію в тимчасово окупованому Криму, оскільки Росія всіляко протидіє прозорому моніторингу, висвітленню подій, які відбуваються на півострові, переслідувань українських громадян за активну громадянську позицію і за діяльність у статусі громадянських журналістів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА