13:35 23.08.2020

Зеленський: ми маємо найбільший оборонний бюджет в історії

2 хв читати
Зеленський: ми маємо найбільший оборонний бюджет в історії

У День Державного Прапора України президент Володимир Зеленський передав до підрозділів Збройних сил України для виконання завдань 132 зразки озброєння та військової техніки, 38 одиниць засобів зв'язку та 78 приладів спостереження.

Як повідомляє в неділю прес-служба глави Української держави, під час урочистих заходів із нагоди Дня Державного Прапора України на військовому аеродромі у Василькові Київської області Зеленський вручив 7 сертифікатів командирам військових підрозділів ЗСУ.

"Збройні сили України здобули унікальний досвід. Водночас ми чудово розуміємо, що супутником бойового досвіду обов’язково має бути сучасне озброєння та техніка. Саме тому загальний ресурс на національну безпеку і оборону порівняно з минулим роком збільшено майже на 28 млрд грн. Ми маємо найбільший бюджет на оборону в історії", – заявив він.

Президент зазначив, що, незважаючи на пандемію COVID-19, витрати на оборонну сферу залишилися незмінними.

Також Зеленський зазначив, що вперше за роки війни в Україні з'явилися віце-прем'єр-міністр зі стратегічних галузей промисловості та відповідне міністерство, яке формуватиме та реалізовуватиме військово-промислову політику держави.

"Сьогодні до підрозділів Збройних сил для виконання завдань за призначенням передається 132 зразки озброєння та військової техніки, 38 одиниць засобів зв'язку та 78 приладів спостереження. Це модернізовані танки Т-64 і Т-72. Нові бронетранспортери, бойові машини піхоти і тактичні броньовані машини, а також сучасні комплекси радіоелектронної боротьби і засоби спостереження", – повідомив глава держави.

За його словами, обов'язковим є переоснащення української армії, прийняття на озброєння новітніх бойових систем, приведення органів військового управління до стандартів НАТО.

"Сьогодні 28 днів, як у нас немає бойових втрат. Весь світ бачить, що Україна і її воїни, як і будь-які нормальні цивілізовані люди, звісно, хочуть миру на сході України. Це не означає, що ми перестанемо піклуватися про свою армію. Адже саме ви – сучасне і сильне військо – є запорукою для настання такого бажаного в Україні миру", – сказав Зеленський.

Після завершення церемонії передання міністр оборони України Андрій Таран і командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сірський продемонстрували президенту зразки техніки, яку передали на озброєння і яка вирушить на захист суверенітету і територіальної цілісності України в зону проведення операції Об'єднаних сил.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньяху домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА