15:00 21.08.2020

Лукашенко вважає ситуацію в Білорусі не катастрофічною, звинуватив США в організації "заварушки"

2 хв читати
Лукашенко вважає ситуацію в Білорусі не катастрофічною, звинуватив США в організації "заварушки"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає ситуацію, що склалася в країні, сильно політизованою, але не катастрофічною.

"Ситуація в країні дуже політизована, але її не треба розглядати як катастрофічну. (...) У Мінську, ще десь, комусь не подобається. Це природно. Але це не повинно вас хвилювати. Це моя проблема, яку я маю вирішувати, і ми її вирішуємо. І, повірте, найближчими днями вирішимо", - заявив Лукашенко працівникам агрокомбінату "Дзержинський" у п'ятницю.

Президента цитує держагентство "БілТА".

Він розповів, що перед відвідуванням підприємства зустрівся з керівниками правоохоронних структур, обговорив з ними питання підтримки правопорядку всередині країни та реагування на зовнішні загрози. "Вони щодня з ранку до ночі чергують, щоб зберегти мир і спокій. І я побачив, що хлопці свою країну нікому не збираються віддавати", - заявив Лукашенко.

Крім того, він звинуватив США в організації та плануванні заворушень у Білорусі.

"Планують усе це і направляють США, а європейці підіграють. Сказано так - зроблять так. Створено спеціальний центр під Варшавою. Ми контролюємо, знаємо, чим він займається. Почали брязкати гусеницями. Розумієте, коли неспокійно поряд, і танки починають пересуватися і літаки літати, це невипадково", - заявив Лукашенко.

За його словами, Захід хотів "відтягнути" Білорусь і направити проти Росії. "Нам готували цю ось заварушку. І Росія боялася нас втратити. Захід нас якось підтягнути вирішив, звісно, як ми бачимо зараз, проти Росії. Зараз вони хочуть встановити цей балто-чорноморський коридор, санітарний кордон - три балтійські республіки, ми й Україна. Ми тут одна ланка залишилися", - заявив Лукашенко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА