19:30 14.08.2020

Лукашенко заявив, що проти Білорусі почалася агресія

2 хв читати
Лукашенко заявив, що проти Білорусі почалася агресія

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що проти республіки почалася агресія, а акції протесту організовуються з-за кордону і в них беруть участь люди з "пристойним кримінальним минулим".

"Сьогодні вже понаїхали сюди з Польщі, Голландії, України, з цієї "Відкритої Росії", Навального і так далі, і таке інше. Вже агресія почалася проти країни", - заявив Лукашенко на нараді з членами Ради безпеки в п'ятницю. Його цитує держагентство БелТА.

Разом із тим він вважає, що в Білорусі "катастрофа якась або аж надто перенапружена ситуація, але проблем вистачає і питань вистачає, які необхідно вирішувати".

"Ми сьогодні вже абсолютно чітко бачимо, що відбувається. Бачимо сьогодні дійових осіб. Як ми й говорили, заводаторами цього і організаторами є люди з-за кордону. У перших лавах йдуть люди з кримінальним минулим, притому пристойним кримінальним минулим. Ну і наші - де діти, де не зовсім вже діти", - додав глава держави.

"Скажіть, а як військовій людині діяти? Мені що робити в цій ситуації? Ви хочете, щоб я сидів і чекав, поки Мінськ вгору перевернуть? Так ми потім не стабілізуємо обстановку. Тому треба зупинитися, брати голову в руки і заспокоїтися. І дати нам навести порядок, розібратися з тими, хто приїхав сюди", - наголосив Лукашенко.

Президентські вибори в країні пройшли 9 серпня. Відповідно до затверджених підсумків виборів, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську- 10,12%.

За даними ЦВК, Андрій Дмитрієв набрав 1,21% голосів, Анна Канопацька - 1,68%, Сергій Черечень - 1,14%. Проти всіх проголосували 4,59% виборців. Загальна явка склала 84,28%.

З 9 серпня в Білорусі тривають масові протести. За офіційною інформацією, одна людина загинула, сотні постраждали. Затримано близько 7 тис. людей. З четверга мирні протести почалися на білоруських промислових підприємствах.

Дії керівництва країни та силових структур викликали різку критику з боку офіційних осіб в ЄС і США, які не виключають введення санкцій щодо республіки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА