19:52 30.07.2020

Трамп не має повноважень самостійно переносити президентські вибори

2 хв читати
Трамп не має повноважень самостійно переносити президентські вибори

Президент США Дональд Трамп, який запропонував перенести заплановані на листопад вибори, не має повноважень, які дозволили б йому це зробити самостійно, пишуть американські ЗМІ.

Згідно з американським законом від 1845 року про "єдиний час проведення виборів президента і віце-президента", голосування відбувається "у вівторок після першого понеділка в листопаді".

Для того, щоб відкласти президентські вибори, необхідне схвалення обох палат конгресу США. Для перенесення потрібна більшість і в Палаті представників, і в Сенаті.

Раніше в четвер Трамп висловив припущення, що, можливо, було б краще відкласти президентські вибори в листопаді 2020 року в країні, щоб не вдаватися до голосування поштою через загрозу коронавірусу.

"У разі загального голосування поштою (не голосування за відкріпним посвідченням, що добре) у 2020 році будуть найбільш неточні та шахрайські вибори в історії. Це буде величезна ганьба для США. (Може - ІФ), відкласти вибори доти, коли люди зможуть голосувати як слід, спокійно та безпечно?" - написав він у Twitter.

У середині травня радник президента США Джаред Кушнер в інтерв'ю журналу Time не дав гарантій того, що наступні президентські вибори в Штатах на тлі пандемії коронавірусу зможуть відбутися в запланований термін - 3 листопада 2020 року.

У свою чергу колишній віце-президент США демократ Джо Байден, який вважається основним суперником республіканця Трампа на виборах 2020 року, звинувачував Трампа в намірі перенести голосування з метою забезпечити своє переобрання.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА