11:47 24.07.2020

Уряд готовий внести на розгляд парламенту законопроект про ратифікацію Стамбульської конвенції

2 хв читати
Уряд готовий внести на розгляд парламенту законопроект про ратифікацію Стамбульської конвенції

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявляє, що Кабінет Міністрів України готовий внести на розгляд Верховної Ради законопроект про ратифікацію Стамбульської конвенції.

"Найближчим часом уряд буде готовий внести законопроект про ратифікацію Стамбульської конвенції на розгляд парламенту. Нині наш фокус на найкращому впровадженні цього законодавства, необхідно продемонструвати на прикладах в Україні, що таке законодавство ефективно працює", - наводить слова Стефанішиної прес-служба віце-прем'єра.

На її думку, сьогодні Україна на крок ближче до ратифікації Стамбульської конвенції, оскільки парламент попереднього скликання вже ухвалив закони, які фактично вводять основні положення документа.

Раніше Стефанішина заявляла, що Стамбульську конвенцію можна ратифікувати із застереженнями щодо конкретних статей.

Як повідомлялося, Міністерство соціальної політики України розробило законопроект стосовно ратифікації Стамбульської конвенції про запобігання насильству щодо жінок та домашньому насильству у новій редакції із застереженнями, що Україна залишає за собою право не застосовувати окремі положення Конвенції та не змінювати свого законодавства щодо інститутів шлюбу й усиновлення.

У травні 2019 року керівники 24 дипломатичних місій в Україні констатували вразливість ЛГБТК-спільноти (лесбійки, геї, бісексуали, трансгендери, квір) перед сексуальною дискримінацію, зокрема злочинами на ґрунті ненависті. Дипломати також закликають Україну повністю імплементувати Національну стратегію з прав людини і відповідний план дій, ратифікувати Стамбульську конвенцію й зробити інші необхідні кроки для забезпечення здійснення всебічних антидискримінаційних заходів.

Законопроект про ратифікацію Стамбульської конвенції вніс п'ятий президент України Петро Порошенко на розгляд парламенту VIII скликання в листопаді 2016 року. Але оскільки законопроект не було ухвалено у першому читанні за основу й у зв'язку з припиненням повноважень президента України, який вніс законопроект, відповідно до ч.3 ст.105 регламенту Верховної Ради, його було знято з розгляду 20 травня 2019 року, в день інавгурації президента Володимира Зеленського.

На початку червня у відповіді на петицію в Офісі президента заявили, що Зеленський внесе на розгляд ВР законопроект про ратифікацію Стамбульської конвенції після надання Міністерством закордонних справ України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА