16:32 22.07.2020

Кабмін затвердив порядок призначення і виплати державної соцдопомоги малозабезпеченим сім'ям

2 хв читати
Кабмін затвердив порядок призначення і виплати державної соцдопомоги малозабезпеченим сім'ям

Кабінет Міністрів України затвердив порядок призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та обчислення середньомісячного сукупного доходу сім'ї для всіх видів соціальної допомоги та житлових субсидій.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

"Міністерство соціальної політики розробило низку змін для забезпечення доступу до соціальної допомоги громадян та родин, що її потребують. Суттєві зміни торкнуться питань рівного доступу до державної допомоги, об’єктивності під час її призначення та спрощення оформлення необхідних документів", - йдеться у повідомленні прес-служби Мінсоцполітики.

Зокрема, основні зміни передбачають: встановлення стимулюючих механізмів для виходу малозабезпеченої сім'ї зі стану бідності, у складі якої є працездатні непрацюючі особи; надання можливості звернення онлайн за призначенням державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям; уніфіковані принципи надання допомоги на дітей одиноким матерям та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям; удосконалення механізму взаємодії держорганів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування для забезпечення сервісного підходу та принципу максимальної доступності адміністративних послуг соціального характеру для мешканців територіальних громад; спрощення порядку тимчасової державної допомоги на дітей; визначення умов, за наявності яких поновлюється виплата допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім'ях.

Зазначається, що міністерство також розробляє механізми стимулювання непрацюючих працездатних членів малозабезпечених сімей до самозабезпечення.

Зокрема, родинам, що опинились у складній життєвій ситуації, надаватиметься поворотна одноразова безвідсоткова допомога на здобуття економічної самостійності та для організації підприємницької діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА