07:52 16.07.2020

США розглядають дії стостовно TikTok і WeChat найближчими тижнями

1 хв читати
США розглядають дії стостовно TikTok і WeChat найближчими тижнями

Глава апарату Білого дому Марк Медоуз заявив, що адміністрація розглядає низку дій щодо китайських застосунків TikTok, WeChat та інших, які можуть бути зроблені вже в найближчі тижні.

"Є низка чиновників адміністрації, які розглядають ризик для національної безпеки, пов'язаний з TikTok, WeChat і іншими додатками, які потенційно можуть підірвати національну, особливо щодо збору інформації про американських громадян іноземним противником", - сказав Медоуз журналістам.

"Я не думаю, що є якийсь встановлений термін для дій, але я думаю, що ми дивимося на тижні, а не на місяці", - додав він.

Американські законодавці висловили заклопотаність питаннями національної безпеки в зв'язку з обробкою даних користувачів TikTok, заявивши, що китайські закони вимагають від усіх вітчизняних компаній "підтримувати і співпрацювати з розвідкою, контрольованою Китайською комуністичною партією".

Раніше про намір закрити TikTok у США заявив держсекретар Майк Помпео.

TikTok - соціальна мережа, яка дозволяє знімати музичні відео, вести прямі ефіри і обмінюватися повідомленнями. Платформа вже стала лідером на китайському ринку і користується популярністю у багатьох країнах світу, зокрема в США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА