20:49 14.07.2020

Продовження активної співпраці з МВФ у рамках нової програми stand-by є важливим пріоритетом для України

2 хв читати
Продовження активної співпраці з МВФ у рамках нової програми stand-by є важливим пріоритетом для України

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою наголосив, що продовження активної співпраці з МВФ у рамках нової програми stand-by є важливим пріоритетом для України.

"Ми високо цінуємо всебічну підтримку, яку надає МВФ у цей складний для нашої країни період", - сказав Зеленський у розмові, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент зазначив, що провів зустрічі з представниками комерційних та державних банків і сформував короткий список кандидатів на посаду голови Національного банку, яких йому запропонували представники банківського сектору. Він запевнив, що до кінця тижня запропонує парламенту кандидатуру голови НБУ.

"Це буде незалежний технократ, який продовжуватиме незалежний курс Нацбанку. Всі рішення я ухвалюю тільки в інтересах народу України", - наголосив він.

Зеленський переконаний, що НБУ спільно з урядом мають продовжувати реалізацію виваженої монетарної та фіскальної політики, що слугуватиме запорукою макроекономічної та фінансової стабільності та сприятиме економічному зростанню та відновленню банківського кредитування в Україні.

"Дискусії про діяльність Національного банку України мають бути позбавлені політичного забарвлення, яке може мати негативний вплив на інституційну спроможність і незалежність регулятора", - заявив президент.

Глава держави зазначив, що основними критеріями вибору кандидатури глави НБУ є професіоналізм, чесність і бездоганна репутація.

Зеленський запевнив Георгієву в твердому бажанні України продовжувати співпрацю з МВФ і наголосив, що ухвалений закон про банківську діяльність є прямим свідченням цього прагнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА