13:57 02.07.2020

Прізвище голови правління "Укргазбанку" Шевченка лунало серед кандидатур на посаду керівника Нацбанку - нардеп Кравчук

2 хв читати
Прізвище голови правління "Укргазбанку" Шевченка лунало серед кандидатур на посаду керівника Нацбанку - нардеп Кравчук

Голова правління АБ "Укргазбанк" Кирило Шевченко фігурував у списку кандидатів на посаду керівника Національного банку, повідомила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук журналістам у кулуарах Верховної Ради в четвер.

Відповідаючи на запитання, хто ймовірні кандидатури на місце Смолія, і чи може обійняти цю посаду голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, депутат від "Слуги народу" Данило Гетманцев, Кравчук зазначила, що ще зарано говорити про конкретні прізвища.

"Про Гетманцева - в нього один із найактивніших комітетів цієї Ради. Я думаю, що було б погано його втратити, такого професійного голову комітету. Звісно, якщо він сам цього забажає ... Але я не чула про таке його бажання", - сказала заступник голови фракції "Слуга народу".

На запитання про можливу кандидатуру колишнього прем'єр-міністр України Арсенія Яценюка на місце Смолія, Кравчук зазначила: "Питання про Яценюка - це не що інше, як чутки. І навряд чи будуть голоси в монобільшості на призначення Яценюка. Хоча, звісно, він один із попередників - він очолював Нацбанк, кваліфікаційно цьому відповідає, але політично - ні".

Крім того, Кравчук не вважає імовірним внесення кандидатури екс-міністра розвитку економіки України Тимофія Милованова на посаду голови НБУ.

На запитання про можливу кандидатуру Кирила Шевченка заступник голови фракції відповіла, що це "ймовірно".

"Прізвище Кирила Шевченка з "Укргазбанку" лунало серед кандидатур. Але, знову ж таки, мають бути офіційні подання, офіційні сигнали, а не просто листування у внутрішньопартійному чаті", - сказала нардеп.

Кравчук також наголосила на необхідності заслухати Смолія, перш ніж він піде у відставку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА