15:18 30.06.2020

Київ очікує офіційної реакції Парижа на незаконний візит делегації французьких депутатів Європарламенту до Криму

3 хв читати
Київ очікує офіційної реакції Парижа на незаконний візит делегації французьких депутатів Європарламенту до Криму

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова під час зустрічі з послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном попросила Францію офіційно відреагувати на незаконний візит делегації французьких депутатів Європарламенту на чолі з Тьєррі Маріані до окупованого РФ Криму, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"Перший заступник міністра звернула увагу посла до неприпустимість контактів громадян Франції з представниками окупаційної адміністрації РФ на тимчасово окупованих територіях України. У цьому зв’язку Еміне Джапарова звернулася з проханням офіційно відреагувати на незаконний візит делегації французьких депутатів Європарламенту на чолі з Тьєррі Маріані до Криму (30 червня-2 липня)", - йдеться у повідомленні МЗС України у вівторок.

"Етьєн де Понсен, зі свого боку, підтвердив незмінну позицію офіційного Парижа щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, зокрема в рамках ООН та інших міжнародних організацій, а також запевнив, що передасть до МЗС Франції звернення Еміне Джапарової щодо візиту французьких депутатів Європарламенту до Криму", - повідомили у зовнішньополітичному відомстві.

Джапарова також наголосила на незаконності проведення окупаційною адміністрацією РФ "голосування" щодо внесення змін до Конституції РФ на тимчасово окупованих РФ територіях України в Донецькій і Луганській областях, в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, як і будь-яких "референдумів" і "голосувань" на окупованих територіях України.

Під час зустрічі сторони обговорили пріоритети взаємодії у захисті суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах, питання посилення міжнародних зусиль з деокупації Криму, а також проблематику порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях України та зміцнення безпеки в регіоні Чорного і Азовського морів.

Співрозмовники наголосили на важливості подальшої взаємодії з метою ефективної протидії спробам поширення Росією дезінформації антиукраїнського змісту, що ставлять під загрозу суверенітет і територіальну цілісність України.

Крім того, Джапарова і де Понсен обмінялися думками щодо підготовки майбутніх двосторонніх політичних контактів, зокрема, візиту до Києва президента Франції Еммануеля Макрона на запрошення президента України Володимира Зеленського.

"Досягнуто домовленості про активізацію торговельно-економічної та інвестиційної співпраці, реалізацію спільних проектів. Підтверджено зацікавленість провести засідання двосторонньої економічної Комісії, щойно дасть змогу епідеміологічна ситуація. Еміне Джапарова подякувала за допомогу Франції у соціально-економічному відновленні східних областей України, які постраждали від агресії РФ", - повідомляє МЗС.

Джапарова також звернулася з проханням до французької сторони розглянути можливість надання допомоги областям України, які страждають від сильної повені.

Французький дипломат позитивно оцінив приєднання України до міжнародної ініціативи "Партнерство Біарріц" із утвердження рівності жінок і чоловіків, започаткованої країнами Групи семи під головуванням президента Франції Еммануеля Макрона.

Раніше ЗМІ повідомили, що делегація французьких депутатів Європейського парламенту прибуде до Криму з візитом і ознайомиться з організацією голосування щодо поправок до Конституції РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА