18:40 10.06.2020

Нова програма МВФ для України - зрада національних інтересів держави, - Бойко

2 хв читати
Нова програма МВФ для України - зрада національних інтересів держави, - Бойко

Нова програма Міжнародного валютного фонду для України - це зрада її національних інтересів, вважає співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко.

"За програмою stand-вy нам обіцяють за два роки $5 млрд. І це при тому, що загалом лише за кредитами МВФ за 2019-2021 рр. ми маємо повернути $4,4 млрд. Це означає, що українська влада під цілу купу політичних зобов’язань взяла у фонду гроші, щоб погасити минулі кредити. Замість реструктуризації боргів, замість того, щоб домовлятися на користь держави, влада гарантує прибуток міжнародним фінансовим спекулянтам, які завели гроші в облігації ОВДП. І все це буде зроблено за рахунок українського народу і нашої держави", - заявив Бойко.

Він зазначив, що МВФ не цікавлять подолання військової корупції в Україні, припинення війни і спрямування коштів на стимулювання української економіки.

"У зовнішніх позичальників зовсім інша мета - отримати свої надприбутки, знищити Україну як соціальну державу. Вони не наполягають на необхідності виходу України з режиму санкцій стосовно РФ, що могло б реально допомогти вітчизняним виробникам, дати ринки збуту експортерам, створити робочі місця, на розвитку медицини та освіти. Їм потрібно забрати під зовнішнє управління найцінніші активи України. І нинішня влада їм радо у цьому допомагає", - наголосив народний депутат.

Бойко наголосив, що "ОПЗЖ" не підтримає таку "антикризову" програму.

"Ми пропонуємо провести чесну реструктуризацію зовнішніх боргів, припинити війну, інвестувати в економіку, розвиток громад і допомогу сім’ям. Саме це наразі роблять наші західні партнери, у той час як нам радять порізати соціальні виплати та знищити промисловість", - зазначив Бойко.

За словами співголови фракції, "ОПЗЖ" наполягає на тому, щоб президент України Володимир Зеленський представив у Верховній Раді свою програму забезпечення миру і виходу з кризи.

"Досить виставляти цапами-відбувайлами чергових чиновників Кабміну, нарікати на недоліки у роботі уряду і жартувати із журналістами на прес-конференціях. Народ і парламент мають, нарешті, знати, куди веде країну чинний президент", - сказав Бойко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА