12:50 20.05.2020

Аваков має довести до кінця справу Шеремета - Зеленський

2 хв читати

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков має довести до кінця розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, заявляє президент України Володимир Зеленський.

"Його (Авакова - ІФ) відповідальність - справа Шеремета. Будь ласка, він розпочав цю справу, він має довести її до кінця", - сказав Зеленський у середу під час прес-конференції.

За словами президента, Аваков має зробити все, щоб ті, хто причетний до вбивства Шеремета, понесли відповідальність.

"Арсен Борисович Аваков не є моїм кумом, моїм близьким другом. Навпаки, у нього є близькі друзі, з якими я точно не дружу. Потужний він міністр? Так. Складна у нас наразі ситуація? Гадаю, так", - додав глава держави.

"Що стосується справи Шеремета. Вона (кримінальна справа - ІФ) складніша, ми це з вами розуміємо. Чи однозначна вона - я теж не знаю", - сказав Зеленський.

"Мене запросили - я прийшов (на прес-конференцію з розслідування вбивства Шеремета - ІФ). Я хочу бути запрошеним на всі гучні справи (...) де чекатимуть на мою підтримку, я приходитиму" - сказав президент, пояснюючи свою присутність на прес-конференції, на якій було озвучено інформацію про затримання підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Він зазначив, що якщо слідство і суд доведуть, що ті люди, яких наразі підозрюють, невинні, "то нестимуть відповідальність ті люди, які довели цю справу до суду і обвинуватили невинних людей".

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Того самого дня відбувся брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкрито проміжні результати розслідування та названо імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, усіх їх затримано. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА