11:58 15.05.2020

У ФРН відмовили у звільненні "Північного потоку-2" від правил газової директиви ЄС - заява

2 хв читати
У ФРН відмовили у звільненні "Північного потоку-2" від правил газової директиви ЄС - заява

Федеральне мережеве агентство ФРН відмовило у звільненні "Північного потоку-2" від правил газової директиви ЄС, ідеться в заяві регулятора, поширеній у п'ятницю.

Агентство повідомляє, що "заявку Nord Stream 2 AG на звільнення від регулювання частини "Північного потоку-2" було відхилено".

Посол України в Німеччині Андрій Мельник так прокоментував це рішення: "Велика перемога в Берліні: щойно німецький незалежний регулятор Bundesnetzagentur ухвалив остаточне рішення про відмову надати проекту "Північний поток-2" виняток із законодавства ЄС! Навіть якщо тепер долю Nord Stream2 вирішуватиме німецька Феміда, Україна вдячна Німеччині за солідарність!" - написав він у Twitter у п'ятницю.

Акціонерне з обмеженою відповідальністю Nord Stream 2 AG направило заявку на початку 2020 року. Теоретично можливість звільнення від регулювання передбачається в законодавстві ФРН, але поширюється тільки на газопроводи, які були добудовані до травня 2019 року. Газопровід Nord Stream 2 не був добудований. У заявці акціонерного товариства наводився той аргумент, що поняття "добудований" або "завершено" не потрібно трактувати вузько, але регулятору цього здалося недостатньо.

Фахівці вважають, що власник Nord Stream 2 подасть апеляцію до Вищого земельного суду Дюссельдорфа. У Федеральному мережевому агентстві виданню, у свою чергу, повідомили, що після того, як учасники процесу ознайомляться з документом, буде ухвалено остаточне рішення. Термін на ознайомлення закінчується 8 травня.

4 квітня минулого року Європарламент затвердив оновлену директиву (закон Євросоюзу), що поширює правила газового ринку ЄС на трубопроводи, прокладені з країн, які не входять до союзу, зокрема Nord Stream 2 ("Північний потік 2"). Серед головних положень директиви - поділ компаній, що постачають газ, і компаній, його транспортують. Це означає, що компанія-оператор "Північного потоку 2" має бути незалежною від "Газпрому", а 50% його пропускної потужності мають резервуватися для альтернативних постачальників. Винятки можливі, але тільки зі схвалення Єврокомісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА