14:36 07.05.2020

Всі розмови про скорочення підтримки українського кіно безпідставні - Єрмак

2 хв читати
Всі розмови про скорочення підтримки українського кіно безпідставні - Єрмак

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів зустріч із представниками української кіноіндустрії, на якій наголосив, що всі розмови про скорочення підтримки українського кінематографу безпідставні.

За його словами, в останні роки українське кіно демонструє позитивні тенденції. "Ми побачили, що почали відбуватися позитивні зміни - українське кіно почало отримувати міжнародні премії, заробляти гроші, показувати бокс-офіси (касові збори). Все це підтримуватиметься", - зазначив Єрмак на зустрічі, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Він нагадав, що з метою підтримки галузі продовжено терміни подачі звітності для виробників кінопродукції. Керівник Офісу президента переконаний, що на сьогодні важливо підтримати тих працівників галузі, які не є штатними співробітниками кінокомпаній.

"Багато професій на сьогодні фактично зупинилися. Ми маємо потурбуватися про тих людей, які не є штатними працівниками у продакшенах, телевізійних або кінокомпаніях. Дуже велика подяка тим людям, які керують великими продакшенами і, маючи на сьогодні важку ситуацію, продовжують виплачувати заробітну плату, утримувати цих людей", - сказав Єрмак.

Керівник ОП звернув увагу на питання дистрибуції українського кінематографу за кордоном. "Хочеться розпочати діалог, хочеться, щоб ви відчували, що навіть на сьогодні, маючи в країні війну, епідемії, ми не забуваємо про культуру, не забуваємо про кіно", - зазначив він.

Голова комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що в парламенті зареєстрований законопроект, спрямований на підтримку креативної індустрії в умовах епідемії COVID-19.

Крім того, розроблено поправки до Податкового кодексу, які передбачають введення спеціальної ставки ПДВ для операцій у сфері культури в розмірі 7%. "Це європейська практика, коли культурні послуги мають спеціальне податкове адміністрування", - зазначив депутат.

Крім того, представники комітету обговорювали з Кабінетом Міністрів можливість додаткового використання коштів стабілізаційного фонду в області культури, серед яких - кінематограф.

Екс-глава Держкіно, продюсер Пилип Іллєнко закликав правоохоронні органи посилити ефективність у боротьбі з онлайн-піратством.

Продюсер Володимир Яценко зазначив, що важливо систематизувати напрацювання кіноіндустрії за системою КРІ. Це дасть змогу визначити критерії оцінки контенту, який виробляє український кінематограф. За його словами, доцільно провести аудит проектів, які одержали фінансову підтримку Держкіно цього року.

Єрмак закликав представників галузі подавати свої пропозиції і до Офісу президента, і до профільного парламентського комітету.

Керівник Офісу президента запропонував створити інститут радників при Держкіно, якими можуть стати, зокрема, іноземні фахівці у сфері кінематографу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА