16:23 04.05.2020

У "Євросолідарності" вимагають ухвалити на позачерговому засіданні ВР необхідні для України та українців заходи

3 хв читати
У "Євросолідарності" вимагають ухвалити на позачерговому засіданні ВР необхідні для України та українців заходи

Партія "Європейська солідарність" вимагає від влади ефективних заходів боротьби з пандемією коронавірусу, які мають ефективно захищати людей, насамперед - лікарів, які перебувають на передовій боротьби з хворобою.

"Ці заходи мають бути ухвалені на позачерговому засіданні парламенту, присвяченому винятково боротьбі з коронавірусом, захисту людей та української економіки від наслідків пандемії", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті політсили в понеділок.

У партії нагадали, що неодноразово офіційно зверталися до керівництва парламенту з вимогою визначитися з датою такого засідання, "проте влада досі злочинно зволікає з його проведенням".

"Першочерговим законом, на ухваленні якого наполягатиме фракція "Європейської солідарності" на позачерговому засіданні, має стати закон про страхування медичних працівників на випадок захворювання на коронавірус, автором якого є п’ятий президент України Петро Порошенко. Зволікання із ухваленням цього закону дуже дорого обходиться країні - лише за той час, відколи ми наполягали на його ухваленні, в Україні вже захворіли 800 наших медиків. Україна є одним із лідерів сумного антирейтингу країн з найбільшою кількістю лікарів, які захворіли на COVID-19", - йдеться в документі.

Фракція "Європейська солідарність" у Верховній Раді пропонуватиме, щоб під дію закону потрапили всі лікарі, зокрема ті, які захворіли на COVID-19 до його ухвалення.

"Другим важливим антикризовим заходом має стати масштабне тестування усіх потенційних груп ризику. Без масового тестування усі карантинні заходи є суцільною профанацією. Ми обурені малою кількістю тестів, проведених в Україні, і не розуміємо, куди поділилися 2 мільйони тестів, які обіцяла влада. Ми вважаємо, що небажання влади проводити масове тестування є свідомою спробою приховати від громадян України справжні показники розповсюдження хвороби", - заявили в політсилі.

У зв'язку з цим партія "Європейська солідарність" наполягає, щоб кожен пацієнт, який звернувся за допомогою до сімейного лікаря, міг пройти безкоштовне тестування.

У партії переконані, що масове тестування не лише дозволить локалізувати ланцюги поширення епідемії, а й стане передумовою до послаблення карантинних заходів. І тому третім заходом, який має бути розглянутий на засіданні парламенту, має стати пакет ініціатив підтримки малого та середнього бізнесу і соціального захисту людей, "яких неефективні дії влади поставили на межу виживання".

"Це, зокрема, має бути відкриття ринків і дозвіл продажу їжі та напоїв у кафе та ресторанах на виніс із вимогою дотримання суворих санітарних норм, правил захисту продавців і покупців, дезінфекції та дотримання соціальної дистанції, а також використання одноразового посуду; реструктуризація кредитів та звільнення від оподаткування на період карантину підприємців, чия робота призупинена", - перерахували у "Євросолідарності".

У партії також висловили переконання, що кожен день зволікання із дієвими антикризовими заходами - це загроза життю мільйонів людей і ще один крок до економічного колапсу. "Бездумні заборони та управлінський хаос мають бути негайно припинені!", - йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА