19:48 24.04.2020

Кабмін звільнив голову Держмитниці Нефьодова та голову Держподаткової Верланова

2 хв читати
Кабмін звільнив голову Держмитниці Нефьодова та голову Держподаткової Верланова

Кабінет Міністрів звільнив з посади керівника Державної митної служби Максима Нефьодова та його заступників, а також голову Держподаткової Сергія Верланова, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі за підсумками позачергового засідання уряду.

"Сьогодні уряд на позачерговому засіданні згідно зі ст. 81 (1) закону України "Про державну службу" звільнив: голову Державної митної служби Максима Нефьодова, заступника голови Держмитної служби Роберта Зелді, заступника голови Держмитниці Сергія Петухова, заступника голови Держмитниці Дениса Шендрика, голову Державної податкової служби Сергія Верланова, заступника голови Держподаткової служби Дмитра Венцковського", - написав Шмигаль.

Раніше про ці звільнення повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

"Найближчим часом плануємо призначити нових ефективних керівників у ці відомства", - додав Шмигаль.

"Пишаюсь тим, що довелося звільняти не тільки мене, а і всіх заступників. Не знайшлося нікого, хто б погодився "виконувати завдання". Дякую всій команді, ви всі кращі, аніж я заслуговував як керівник", - прокоментував Нефьодов у Facebook.

Нефьодов очолив Державну митну службу 5 липня 2019 року. До цього він був заступником міністра економічного розвитку і торгівлі.

Верланова призначили головою податкової служби 8 травня 2019 року.

24 квітня 2020 року на позачерговому засіданні Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій службових осіб органів державної влади, що призвели до значних втрат дохідної частини державного бюджету України.

У пояснювальній записці нагадується про інформацію колишнього міністра фінансів Ігоря Уманського щодо можливих корупційних дій службових осіб, зокрема державної фіскальної, податкової, митної служб, які призвели до недоотримання доходів державного бюджету України в особливо великих розмірах (120 млрд грн на рік).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА