21:41 17.04.2020

Європарламент проголосував за пакет заходів відновлення економіки ЄС після кризи COVID-19

1 хв читати
Європарламент проголосував за пакет заходів відновлення економіки ЄС після кризи COVID-19

Європарламент проголосував за пакет заходів підтримки і відновлення економіки Євросоюзу після кризи COVID-19, включно з випуском облігацій, гарантованих бюджетом ЄС.

У прийнятій в п'ятницю резолюції асамблея вітала фіскальні заходи ЄС і підтримку ліквідності для боротьби з пандемією.

"Крім того, що вже робиться, Європі потрібен масивний пакет заходів з відновлення економіки, який буде фінансуватися за рахунок збільшення довгострокового бюджету (MFF), фондів, що існують і фінансових інструментів, а також випуску "бондів відновлення", гарантованих бюджетом ЄС", - йдеться в резолюції.

Водночас депутати вважають, що емісія бондів не повинна включати усуспільнення існуючого боргу, а повинна зосередитись на майбутніх інвестиціях. Стрижнем пакета потрібно зробити Європейський "Зелений курс" і цифровізацію, щоб дати поштовх економіці.

Члени Європарламенту виступають за створення постійно діючої Європейської системи перестрахування безробіття і формування Фонду "коронавірусної" солідарності ЄС на суму не менше 50 млрд євро. Кошти фонду будуть використані для підтримки охорони здоров'я під час нинішньої кризи і наступних інвестицій в галузь.

Європарламентарі, як урок з кризи COVID-19, пропонують наділити інститути ЄС повноваженнями для дій при виникненні транскордонних загроз для здоров'я, збільшити в ЄС виробництво ліків, медичних матеріалів і устаткування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА