20:21 14.04.2020

Зеленський про ситуацію в зоні ЧАЕС: Ніхто не приховуватиме правду, радіаційний фон у Києві та області в межах норми

2 хв читати
Зеленський про ситуацію в зоні ЧАЕС: Ніхто не приховуватиме правду, радіаційний фон у Києві та області в межах норми

Президент України Володимир Зеленський закликає громадян не піддаватися паніці через пожежі, що сталися у зоні відчуження Чорнобильської АЕС, і заявив, що влада не приховуватиме від громадян правду, як це було в дні аварії на ЧАЕС у 1986 році.

"Щодня протягом останнього тижня голова Державної служби з надзвичайних ситуацій повідомляє про перебіг подій. Вчора подолано шість осередків вогню. Загрози для атомної електростанції, сховища відпрацьованого палива та інших критичних об'єктів немає. Станом на зараз відкритий вогонь у зоні відчуження не спостерігається", - сказав він у відеозверненні до українців у вівторок.

Зеленський закликав громадян не піддаватися паніці. "Ми пам'ятаємо уроки 26 квітня 1986 року. І ніхто не приховуватиме від вас правду. Наразі правда полягає в тому, що ситуація там контролюється. Радіаційний фон у столиці та Київській області - в межах норми", - наголосив він.

Президент зазначив, що в стабілізації ситуації посприяла погода, але закликав також не забувати про співробітників ДСНС, які десять днів боролися з вогнем. Він нагадав, що до гасіння пожежі в зоні відчуження було залучено 1,5 тис. наших рятувальників і 110 одиниць техніки, зокрема літаки та вертольоти.

"Я щиро дякую нашим пожежникам і рятувальникам за мужнє виконання обов’язку. Всі дні вони ризикують життям через бездумні дії окремих осіб. Дуже раджу всім, хто ще не зрозумів, чому не можна палити траву, подивитися фотографії з місця пожежі. Побачити стомлені обличчя пожежників , їхні закривавлені, обпалені руки. Я вірю, що ми - розумна і доросла нація. Але якщо хтось все ще думає палити траву - знайте, що це може коштувати вам 153 тис. грн або навіть позбавлення волі", - вказав він.

Зеленський також нагадав, що Національна поліція України вже затримала осіб, які спровокували виникнення пожежі, і вони понесуть сувору відповідальність за свої дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА