11:34 03.04.2020

Порошенко в листі Туску закликав ЄС дати рішучу відсіч спробам РФ використати пандемію для зняття санкцій

2 хв читати
Порошенко в листі Туску закликав ЄС дати рішучу відсіч спробам РФ використати пандемію для зняття санкцій

Європейський Союз має дати рішучу відсіч спробам РФ під прикриттям пандемії коронавірусу зняти санкції за агресію проти України, написав лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко в листі президенту Європейської народної партії Дональду Туску.

Як повідомляється на сайті "Європейської солідарності" в п'ятницю, Порошенко зазначив, що високо цінує незмінну підтримку з боку ЄС територіальної цілісності та суверенітету України і наголосив на важливості активізації спільних дій з протидії російській пропаганді та дезінформації.

Політик переконаний, що ЄC і Україна мають скоординувати зусилля в подоланні наслідків епідемії.

Лідер "Європейської солідарності" поділяє стурбованість керівників Євросоюзу щодо значних негативних ризиків, які становить епідемія коронавірусу для здоров'я та добробуту громадян, національних економік і об'єднаної Європи загалом.

"Порошенко наголосив, що нинішня криза - це наш глобальний виклик, який ми можемо здолати лише спільними скоординованими зусиллями - через поглиблення співпраці, обмін даними про вірус та кращими практиками протидії епідемії", - йдеться в повідомленні.

ЄС може розраховувати на всіляку підтримку з боку України у спільній боротьбі з вірусом і його наслідками, зокрема через залучення українських потужностей для виробництва вакцини, коли її буде винайдено, зазначив Порошенко.

Лідер "Європейської солідарності" наголосив, що закликає всі українські політичні сили об'єднатися заради протидії коронавірусу та його негативним соціально-економічним наслідкам.

"Криза в жодному випадку не повинна підірвати ані основоположні засади ЄС - спільний ринок, Шенгенську зону, спільні демократичні цінності, ані здобутки у відносинах між Україною та ЄС - Угоду про асоціацію, економічну інтеграцію, безвізовий режим", - зазначає Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА