14:00 10.03.2020

Депутат Федина: Дестабілізація в країні не є моїм інтересом

3 хв читати
Депутат Федина: Дестабілізація в країні не є моїм інтересом

Народний депутат України фракції "Європейська солідарність" Софія Федина не згодна ні з висунутою їй підозрою, ні з необхідністю обрання їй запобіжного заходу у вигляді особистих зобов'язань, вважаючи кримінальне переслідування політичним.

Виступаючи на судовому засіданні Печерського районного суду Києва щодо обрання їй запобіжного заходу, Федина заявила, що вона не погоджується ні з підозрою, ні з клопотанням про обрання їй запобіжного заходу за висунутими Державним бюро розслідувань обвинуваченнями.

"Це справа, напевно, не мала б ніякого продовження, якби не політична воля і не політичне замовлення", - сказала парламентарій, додавши, що якщо почитати та проаналізувати все, що пишуть в Інтернеті, то, "напевно, можна було б посадити у в'язницю півкраїни".

Депутат наголосила, що глава держави має бути вдячним за критику. "Я говорила, що якщо головнокомандувач боротиметься за цю країну як лев, захищатиме її всіма можливими способами, то я буду перша, хто стане поруч і підставить плече", - наголосила Федина.

"Ніяка дестабілізація, зокрема в ті способи, на які вказує сторона обвинувачення, не є ні моїм інтересом, ні інтересом людей, які мене обирали до Верховної Ради", - підсумувала вона.

Прокурор у процесі, виступаючи з аргументацією клопотання, заявив, що Федина може перешкоджати розслідуванню, і попросив обрати суд запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Серед зобов'язань, зазначених у клопотанні, - прибувати за кожним викликом слідчого, прокурора або суду, не відлучатися за межі Києва та області без дозволу слідчого і прокурора, здати паспорти для виїзду за кордон.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня 2019 року президент України Володимир Зеленський під час спілкування з добровольцями в м. Золотому Луганської області говорив на підвищених тонах. Після цього на сторінці волонтера Марусі Звіробій (Олена Самбул) у Facebook було оприлюднено трансляцію, в якій вона, а також нардеп від фракції "Євросолідарність" Софія Федина обговорювали візит Зеленського до Золотого.

Нардеп Олександр Качура (фракція "Слуга народу") подав до правоохоронних органів заяву на нардепа та волонтера з огляду на їхні некоректні висловлюванню на адресу Зеленського, а 1 листопада повідомив, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) внесено відомості за його заявою.

26 листопада ДБР направило до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру в погрозі вбивством щодо президента України Федині та Самбул. Також до прокуратури було скеровано проект подання до ВР про надання згоди на притягнення нардепа до кримінальної відповідальності.

У бюро зазначають, що, за попередньою інформацією, 26 жовтня народний депутат і громадянка, перебуваючи у Львові, здійснили онлайн-трансляцію на відеохостингу YouTube та в соціальній мережі Facebook, під час якої висловлювали погрози вбивством, адресовані Зеленському, пов'язані з його державною діяльністю. "Кваліфікація: погроза вбивством щодо президента України (ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні. Стаття 346 ККУ (погроза або насильство щодо державного або громадського діяча) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п'яти років.

12 лютого 2020 року прокурори Офісу генерального прокурора в приміщенні Державного бюро розслідувань повідомили Федині про підозру в погрозі вбивством президенту України, яку вчинено у зв'язку з його державною діяльністю (ч.2 ст.28, ч.1 ст.346 Кримінального кодексу України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА