10:38 06.03.2020

Команда Представництва президента в АРК подасть у відставку, якщо буде рішення щодо водопостачання Криму - Ташева

2 хв читати
Команда Представництва президента в АРК подасть у відставку, якщо буде рішення щодо водопостачання Криму - Ташева

Відновлення водопостачання Криму до повної деокупації півострова неможливе і лише погіршить ситуацію, вважає заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим (АРК) Таміла Ташева.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, коментуючи заяву прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо відновлення водопостачання Криму.

"Дискусія про турботу про громадян і т. д. не вперше точиться. Причини дві - російський наратив і відсутність обізнаності щодо ситуації в Криму, недостатні знання міжнародного права, аналізу того, що буде відбуватися з нашими ж громадянами, якщо воду пустять (ще більший тиск і репресії, бо гроші в РФ звільняться для посилення військових та силовиків, не перераховуватиму всіх причин)", - написала Ташева.

"Впевнена, що новопризначений прем'єр-міністр поки що не в контексті Криму. Ми будемо зі свого боку брифіти весь уряд щодо кримських питань, зокрема води", - уточнила вона.

Ташева повідомила, що жодного рішення щодо водопостачання Криму наразі немає, але якщо його буде відновлено, вона подасть у відставку, як і вся команда представництва президента в Криму.

"Позиція Представництва президента України в АР Крим не змінилася - ми вважаємо, що держава-окупант (Росія) несе повну відповідальність за громадян України, що живуть на півострові. І жодної води до Криму до повної деокупації півострова від ворога", - наголосила вона.

Як повідомлялося, Шмигаль в ефірі телеканалу "1+1" у четвер увечері заявив, що Україна "не може не давати води українцям".

"Питання подання води в окупований Крим - це не питання торгівлі з окупантом, це не питання якогось бізнесу, це питання гуманітарної відповідальності перед людьми, які живуть в Криму", - сказав він.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook Шмигаль уточнив, що його слова було вирвано з контексту.

"Позиція залишається незмінною: ми хотіли би подавати воду нашим громадянам, але не можемо і не маємо технічної змоги робити цього до деокупації півострова та повернення його до складу України", - написав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА