14:25 24.02.2020

За Зеленського на виборах президента готові голосувати 40% опитаних українців, за "Слугу народу" 36% - опитування

2 хв читати
За Зеленського на виборах президента готові голосувати 40% опитаних українців, за "Слугу народу" 36% - опитування

Якби найближчим часом в Україні відбулися президентські вибори, найбільше голосів отримав би нинішній президент країни Володимир Зеленський - 40% серед тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосувати.

Як свідчать результати опитування, проведеного з 13 до 17 лютого соціологічною службою Центру Разумкова, 15% опитаних українців голосували б за лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка, 13,5% ˗ за лідера партії "Європейська солідарність", п'ятого президента Петра Порошенка, 10% ˗ за лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко.

На парламентських же виборах найближчим часом 36% тих, хто заявив, що візьме участь у виборах і визначився зі своїм вибором, підтримали б партію "Слуга народу", 15% - "ОПЗЖ", 13% - "Євросолідарність", 10% - "Батьківщину" ˗ 10%, 5% - партію "Сила і честь".

"Порівняно з результатами опитування, проведеного Центром Разумкова в січні цього року, знизився рівень електоральної підтримки партії "Слуга народу" (із 45% до 36%) і на статистично значимому рівні зросли наміри голосувати за ВО "Батьківщина" (зі 8% до 10%), за партію "Опозиційний блок"(з 0,9% до 2%).

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 13 до 17 лютого 2020 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступінчаста, випадкова з квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА