11:58 18.02.2020

МЗС України закликає міжнародну спільноту засудити атаку бойовиків на позиції ООС на Донбасі

2 хв читати
МЗС України закликає міжнародну спільноту засудити атаку бойовиків на позиції ООС на Донбасі

Міністерство закордонних справ України висловлює занепокоєння у зв'язку з атакою бойовиків на позиції Збройних сил України поблизу лінії розмежування на Донбасі у вівторок уранці.

"Дуже занепокоєні ескалацією на Донбасі після останньої російської атаки. Використання забороненої зброї призвело до нової хвилі жертв. Це чергове порушення домовленостей, досягнутих на зустрічі в нормандському форматі. Ми закликаємо міжнародну спільноту засудити цю ескалацію", - написала речниця українського МЗС Катерина Зеленко на сторінці у Twitter у вівторок.

У свою чергу представник України в ЄС, посол Микола Точицький зазначив, що Євросоюзу повідомили про атаку бойовиків на позиції ООС.

"Чергова російська цинічна атака на Донбасі. Сьогодні сили РФ та їхні довірені особи розпочали наступ і важкі обстріли позицій України зі зброї, забороненої Мінськими домовленостями. Один український військовий убитий, четверо поранені. Ми поінформували ЄС про ескалацію з боку Росії та закликали партнерів до рішучої реакції", - написав Точицький на сторінці в Twitter.

Як повідомлялося, у вівторок уранці незаконні збройні формування атакували позиції підрозділів об'єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний.

"Станом на зараз триває бій. На жаль, внаслідок ворожих обстрілів українські захисники зазнали втрат", - йдеться в повідомленні ООС на сторінці у Facebook.

Бойове зіткнення, що розпочалося у вівторок уранці поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний (Луганська область), закінчилося, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил й інформує про загибель одного, а також поранення чотирьох українських військовослужбовців.

"Підрозділи об'єднаних сил дали адекватну вогневу відповідь противнику та утримали повний контроль над ситуацією. Серед українських захисників, на жаль, один загиблий, четверо отримали легкі поранення, їм надають медичну допомогу", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому близько 10:20 вівторка на сторінці прес-центру ООС у соцмережі Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА