10:54 18.02.2020

"Євросолідарність" вимагає заслухати у ВР міністра оборони і начальника Генштабу через воєнну ескалацію поблизу Золотого

1 хв читати

Фракція "Європейська солідарність" вимагає заслухати у Верховній Раді міністра оборони України Андрія Загороднюка, начальника Генерального штабу Руслана Хомчака в зв'язку із загостренням ситуації та активізацією бойових дій на сході України.

"Ми вимагаємо, щоб сьогодні до Верховної Ради було викликано міністра оборони України, начальника Генерального штабу і щоб ми почули, що відбувається на фронті поблизу місця розведення", - заявила співголова фракції "Євросолідарність" Ірина Геращенко на ранковому пленарному засіданні у вівторок.

Вона поставила риторичне запитання: як після такого загострення поблизу точок нещодавнього розведення сил і техніки можна готувати нове розведення. "Як у цих умовах можна вимагати ще розведення у Гнутовому?" - запитала депутат.

У свою чергу лідер фракції "Голос" Сергій Рахманін у своєму виступі з трибуни парламенту наголосив: "Те, що сьогодні відбувається в районі Золотого, - це ціна, яку ми платимо за наші поступки, це ціна за розведення".

За його словами, загострення на фронті це наслідок поступок заради зустрічі лідерів "нормандської четвірки", котра відбулася наприкінці 2019 року в Парижі.

"Скільки ще має загинути людей, щоб ми зрозуміли, що кожна поступка це наша слабкість?... Доки Росія не припинить стріляти і доки ми йтимемо на поступки, смерті триватимуть" - сказав Рахманін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА