13:22 01.02.2020

Мінськ готовий підтримати участь США в урегулюванні на сході України

2 хв читати
Мінськ готовий підтримати участь США в урегулюванні на сході України

Білорусь підтримує будь-які формати переговорів щодо врегулювання конфлікту на сході України, зокрема за участю США, заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей у суботу в Мінську.

"Щодо позиції Білорусі стосовно України, то вона всім відома. Ми маємо намір, готові робити все для того, щоб якомога швидше припинилася криза на сході України. Ми готові надати в Білорусі майданчик для будь-яких зустрічей і переговорів. Ми підтримуємо будь-які формати, зокрема й за участю США, якщо вони тільки допоможуть вирішенню кризи в Україні", - сказав Макей за підсумками зустрічі з держсекретарем США Майклом Помпео.

У свою чергу Помпео повідомив, що врегулювання ситуації в Україні стало, зокрема, предметом обговорення на його переговорах із президентом Білорусі та главою МЗС. За словами держсекретаря, Мінськ сподівається, що США "продовжать виконувати свою конструктивну роль у запобіганні тим викликам, які є в східній і південній частинах України, а також активніше брати участь у тому, щоб забезпечити відповідний вихід, правильний вихід".

При цьому Помпео наголосив, що у вирішенні цього конфлікту має взяти участь увесь світ. "Це саме те питання, в якому потрібно брати участь усій Європі, всьому світу для того, щоб знайти вирішення цього питання", - сказав він.

"Зрештою Росія і Україна повинні самі вирішити це питання. Але все, що можуть США, вони зроблять. Ми допоможемо Україні для того, щоб досягти тієї демократії, про яку ми говорили з паном Зеленським (президентом України Володимиром Зеленським - ІФ) учора", - наголосив держсекретар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА