20:07 21.01.2020

Чотири нардепи пропустили 90% голосувань за другу сесію ВР IX скликання, 28 взяли участь у 95% і більше голосувань - КВУ

3 хв читати

Показники голосувань народних депутатів Верховної Ради IX скликання під час 2-ї сесії є досить високими, проте в парламенті є декілька десятків народних депутатів, які голосують значно рідше інших, йдеться в оприлюднених у вівторок Комітетом виборців України (КВУ) результатах дослідження, в якому проаналізовано частоту відвідування пленарних засідань депутатами, їхню активність під час голосувань, а також присутність на роботі в комітетах.

Загалом за час роботи 2-ї сесії у Верховній Раді відбулося 1814 голосувань.

Чотири народних депутати пропустили 90% голосувань. Це Антон Яценко з групи "За майбутнє", Вадим Столар і Юрій Солод з "Опозиційної платформи - За життя" і позафракційний Андрій Деркач. Яценко натиснув кнопку для голосування лише 89 разів, взявши участь у 4% голосувань, що стало найнижчим результатом серед усіх нардепів. Столар узяв участь у 129 голосуваннях (7%). Також у 7% голосувань взяв участь Солод. Деркач проголосував у 8% випадків.

Загалом у ВР є 58 народних депутатів, які взяли участь у менше ніж половині голосувань ВР за сесію.

Найвищі показники голосувань серед парламентаріїв у Олега Воронька зі "Слуги народу", який узяв участь у 99,39% голосувань ВР.

Лише 28 народних депутатів узяли участь у 95% і більше голосувань ВР за сесію.

Згідно з результатами цього дослідження, серед фракцій і груп парламенту високі показники відвідуваності у депутатів "Слуги народу" та "Європейської солідарності": як правило, на засіданнях ВР були зареєстровані 85% і 83% депутатів цих фракцій відповідно. Показники відвідування групи "За майбутнє" і фракції "Голос" у середньому 81%. Низький результат в "Опозиційної платформи - За життя" і ВО "Батьківщина": у середньому на засіданнях ВР було зареєстровано 77% і 72% депутатів цих фракцій відповідно.

"У парламенті є декілька десятків народних депутатів, які голосують значно рідше інших. Щоб стимулювати їх виконувати свої депутатські обов'язки, у ВР було введено фінансові штрафи за неучасть у голосуваннях. Правда такі методи навряд чи поліпшать відповідну ситуацію, оскільки для значної кількості нардепів ризик втрати певної суми коштів не є вагомим стимулом голосувати. Особливо, коли йдеться про депутатів-мультимільйонерів", - пояснив аналітик КВУ Денис Рибачок.

У співголів фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка і Вадима Рабіновича низькі показники участі в голосуваннях: 17% і 14% відповідно, що є одним із найнижчих результатів серед усіх народних депутатів.

У лідерів фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко і "Слуга народу" Давида Арахамії низькі показники відвідування засідань комітетів, членами яких вони є: обидва за п'ять місяців були присутні лише на 38% засідань. Водночас Арахамія має найвищі показники продуктивності законодавчої роботи серед лідерів фракцій.

У співголів фракції "Європейська солідарність" Ірини Геращенко та Артура Герасимова, а також лідера фракції "Голос" Сергія Рахманіна досить високі показники роботи: Геращенко відвідала 100% засідань ВР (більше ніж у інших лідерів фракцій), 86% засідань комітету, взяла участь у 83% голосувань парламенту (більше ніж інші лідери фракцій). Герасимов відвідав 87% засідань ВР, узяв участь у 76% голосувань, був присутній на 95% засідань комітету, до складу якого входить (більше ніж інші лідери фракцій).

Рахманін відвідав 91% засідання ВР, 88% засідань комітету, до складу якого входить, узяв участь у 78% голосувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА