15:30 21.01.2020

Непрофесіоналізм економічного блоку уряду є головною загрозою нацбезпеці - Медведчук

3 хв читати
Непрофесіоналізм економічного блоку уряду є головною загрозою нацбезпеці - Медведчук

Неупереджений аналіз публічних висловлювань міністрів українського уряду на чолі з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком та керівників Нацбанку за останні півроку приводить до висновку про те, що економічну політику в країні визначають непрофесіонали, і "плівки Гончарука" лише ще раз підтверджують цей незаперечний факт, вважає голова політради партії та народний депутат фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук.

"Тому справа не в тому, "пробачив" президент прем'єра (за невтішні висловлювання - ІФ) чи ні. Це питання суто політичне. Набагато важливіша економічна складова. Протягом останніх шести років ось уже третій прем'єр впевнено веде країну до повного економічного краху. Звісно, і шість років тому українська економіка перебувала далеко не в ідеальному стані. Однак відзначалися позитивні тенденції в основних секторах економіки - промисловості, сільському господарстві, банківсько-фінансовій сфері", - йдеться в статті Медведчука, розміщеній на сайті "ОПЗЖ" у вівторок.

За його словами, наразі позитив зберігається лише у сільському господарстві, і отриманий він виключно за рахунок гарного врожаю - не завдяки зусиллям уряду, а у зв'язку зі сприятливими погодними умовами.

"Все інше - у повному занепаді, і насамперед - українська промисловість: у листопаді 2019 року зафіксовано падіння на 7,5%", - пише Медведчук, додаючи висловлювання міністра економіки Тимофія Милованова про те, що головна причина падіння української промисловості - світові ціни, а не зміцнення курсу гривні".

Повертаючись до "плівок Гончарука", політик звертає увагу на висловлювання прем'єра, що він "повний профан в економіці", додаючи думку, що і решта учасників наради, під час якої і було зроблено скандальні аудіозаписи, "аж ніяк не виглядають професійними економістами та фінансистами", що піклуються про благо країни.

Для них головне завдання - не виведення країни з кризи, а формування "позиції", як правдоподібніше видати економічні провали за успіх. Із такою "економічною політикою" Україна не просто не вийде з кризи, а досить швидко прийде до повної економічної катастрофи", - вважає Медведчук.

У цьому контексті він висловлює переконання, що законопроекти, які подав діючий Кабмін до Верховної Ради (про землю, оподаткування, легалізацію грального бізнесу, новий Трудовий кодекс та ін.), "лише наближають повний економічний крах".

Медведчук упевнений, що "порятунок (України - ІФ) лише в одному – негайній відставці всього економічного блоку Кабміну та правління НБУ, а також негайне відкликання з парламенту законопроектів уряду", чого президент Володимир Зеленський не зробив.

Крім цього політик вбачає "серйозну небезпеку" для країни в тому, що, відправивши у відставку декількох чиновників, президент призначить нових - "настільки ж некомпетентних", унаслідок чого, на його переконання, Україна продовжить рухатися до "економічної катастрофи".

"Вивести країну з кризи, що загрожує вже цього року перейти на повну економічну катастрофу, зможе лише уряд національного порятунку - уряд, сформований не за принципом особистих переваг президента (або переваг зовнішніх керуючих), а за професійними критеріями", - підсумував Медведчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА