13:39 19.12.2019

Модернізація Мінських угод можлива - Єрмак

2 хв читати
Модернізація Мінських угод можлива - Єрмак

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак вважає можливою модернізацію Мінських угод про врегулювання ситуації на Донбасі для забезпечення їх працездатності.

"Я вважаю, що будь-який юридичний документ має працювати, особливо коли ми говоримо про такий серйозний міжнародний документ. П'ять років минуло з підписання Мінських угод. Ми всі говоримо, що це єдина платформа, яка існує, на неї було витрачено занадто багато сил, зокрема всі наші втрати, насамперед людські, щоб так легко від цього відмовитися... Тому я вважаю, що апдейт, модернізація Мінських угод: не зміна, не вихід у жодному разі, а саме модернізація може бути", - сказав Єрмак в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Якщо ми сьогодні, наприклад, говоримо про беззастережне припинення вогню, то давайте доповнимо, як ми це контролюємо й забезпечуємо, хто за це відповідає", - запропонував він.

При цьому Єрмак зазначив, що особисто він не підписував би деяких положень Мінських угод, і сьогодні можна критикувати кожний їхній рядок.

Водночас він назвав питання передання Україні контролю над кордоном єдиним положенням Мінських угод, "який ми точно сьогодні хотіли б змінити, відкоригувати". "Зараз ми маємо домогтися того, щоб кордон до моменту виборів був під українським контролем. Наразі в нас із російською стороною різні позиції з цього питання. Оскільки для нас це питання принципове, ми й надалі маємо намір аргументовано обстоювати нашу позицію", - сказав помічник глави держави.

Єрмак наголосив, що вибори на Донбасі мають відбутися відповідно до українського законодавства, яке не передбачає проведення виборів за наявності іноземних військових частин на територіях, де проводяться вибори. Також воно не передбачає проведення виборів в умовах, коли на території присутні незаконні збройні формування. Вибори неможливі й у тому разі, якщо кордон не перебуває під повним контролем уряду України.


Повний текст інтерв'ю з Єрмаком буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА