14:56 15.12.2019

Українська сторона в Парижі хотіла відредагувати узгоджений заздалегідь документ нормандського саміту - Пєсков

1 хв читати
Українська сторона в Парижі хотіла відредагувати узгоджений заздалегідь документ нормандського саміту - Пєсков

Саміт "Нормандської четвірки" в Парижі був непростим, зокрема для президента РФ Володимира Путіна. Українська сторона з самого початку намагалася внести поправки до раніше узгодженого підсумкового документа, повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Це була дуже важка робота упродовж шести-семи годин. Річ у тому, що Парижу передувала напружена робота помічників президентів над текстом, щоб його було прийнятоухвалено за підсумками переговорів лідерів. Українська сторона розпочала зустріч з бажання відредагувати деякі пункти цих домовленостей, тобто те, що вже було погоджено помічниками, зокрема і представником України", - сказав Пєсков в програмі "Велика гра" на Першому каналі.

Він додав, що "дипломатична еквілібристика навколо формулювань - це дуже важка робота, тим паче, що робота велася трьома мовами - українською, російською та референтною - англійською". Як розповів представник Кремля, "формулювання робили самі лідери, пропонувалися формулювання однією стороною, які не могли бути прийняті іншою, і ця робота тривала багато годин".

"Це важко фізично, затратно з точки зору розумової енергії. Працездатність Путіна феноменальна, але для будь-якої людини це важка праця. Це були дуже непрості переговори", - сказав прес-секретар президента.

За його словами, "пропоновані формулювання часто не зовсім лягали в загальну канву, і це потрібно було контролювати і поправляти по ходу, незважаючи на загальну виражену всіма прихильність Мінським домовленостям".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА