14:03 05.12.2019

Україна сподівається на підтримку США в отриманні статусу учасника партнерства розширених можливостей НАТО - Гончарук

2 хв читати
Україна сподівається на підтримку США в отриманні статусу учасника партнерства розширених можливостей НАТО - Гончарук

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що Україна розраховує на підтримку з боку США в отриманні статусу учасника партнерства розширених можливостей НАТО.

"Важливо підтримувати динаміку двостороннього діалогу між нашими країнами та надалі зміцнювати стратегічне партнерство у сферах, які становлять взаємний інтерес. Зокрема, Україна очікує на підтримку США у процесі отримання статусу учасника партнерства розширених можливостей НАТО. Україна досягла значного прогресу у впровадженні стандартів альянсу та продовжує активно працювати над необхідними змінами", - заявив він під час зустрічі з виконувачем обов’язків помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Філіпом Рікером і заступником помічника держсекретаря США Джорджем Кентом у Києві, передає "Урядовий портал".

Гончарук також подякував США за підтримку територіальної цілісності України.

Під час зустрічі сторони обговорили загрози безпеці, які несе будівництво російського трубопроводу "Північний потік-2" і українсько-американську співпрацю у сфері енергетики. Зокрема, Гончарук висловив зацікавленість українського уряду в закупівлі американського зрідженого газу та співпраці у сфері ядерної енергетики.

Було обговорено також питання торговельних відносин.

"Ми вдячні американській стороні за відновлення дії торговельних преференцій для українських товарів, які було вилучено з-під дії Генералізованої системи преференцій у 2018 році. Ми сподіваємося, що майбутні досягнення України у сфері захисту прав інтелектуальної власності приведуть до розширення переліку українських товарів, на які поширюються торговельні преференції США", - наголосив Гончарук.

Як повідомлялося, Рікер здійснив офіційний візит до Києва 4 грудня на знак підтримки України напередодні зустрічі "нормандського формату" та провів переговори з представниками уряду, Національного банку та громадянського суспільства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА