12:50 05.12.2019

Перша зустріч Джуліані в Києві відбулася з нардепом Деркачем

3 хв читати

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані першу зустріч у Києві провів із народним депутатом Андрієм Деркачем (позафракційний) і обговорив з ним питання створення міжпарламентської групи "Друзі України СТОП корупція".

"Рудольф Джуліані прилетів до Києва. Ми відразу зустрілися з ним щодо питання створення міжпарламентської групи "Друзі України СТОП корупція", - написав Деркач на своїй сторінці у Facebook.

Нардеп нагадав, що Україна опинилася в центрі скандалів щодо міжнародної корупції.

"Зокрема, йдеться і про факти неефективного використання коштів американських платників податків представниками державних органів України. Один із таких прикладів – проект "Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні". Використання цієї допомоги розслідується в рамках кримінального провадження, відкритого 16 березня 2016 року", - повідомив Деркач.

За його словами, американський уряд виділив $4,4 млн на цей проект. Одержувачами були Генеральна прокуратура України, Одеська обласна державна адміністрація, Центр протидії корупції та інші обрані неурядові організації.

"Згідно з планом спільних дій і планом закупівель, підписаним 30 вересня 2019 року Леваном Дучідзе, директором IDLO в Україні, та Русланом Рябошапкою, генеральним прокурором України, величезні кошти буде витрачено на кейтеринг, банкети, готелі, експертів тощо. Зокрема, $185 тис. - на міжнародні експертні послуги, послуги експертів IDLO, послуги перекладу. 200 тис. - на оренду приміщень і обладнання. 295 тис. - на консалтинг, послуги охорони, переклад, друк, страховку, мобільний зв'язок, офісні меблі тощо", - зазначив Деркач.

У зв'язку з цим, написав нардеп, разом із Джуліані він обговорив його участь у створенні міжпарламентської групи "Друзі України СТОП корупція". У Верховній Раді така група може бути оформлена як міжфракційне об'єднання.

"Для нас буде дуже корисною участь Джуліані у створенні цієї групи. Зокрема, він може допомогти із входженням до групи міжнародних експертів, аналітиків, журналістів і всіх тих, хто спроможний реалізувати завдання групи та бути корисним стратегічним відносинам України та США", - заявив Деркач.

Також він повідомив, що разом із колегою-парламентарієм із фракції "Слуга народу" Олександром Дубінським направили листи з закликом до участі у формуванні групи до голови Сенатського юридичного комітету Ліндсі Грема, члена комітету з розвідки Девіда Нунса, а також глави офісу Білого Дому Міка Малвейні.

"Упевнений, що залучення до роботи групи учасників, як з боку України, так і з боку США, допоможе дати максимально об'єктивну оцінку фактам неефективного використання коштів американських платників податків представниками державних органів України. А також допоможе відновити дружні відносини між стратегічними партнерами - Україною і США", - резюмував Деркач.

Як нагадав народний депутат, згідно зі звітом Рахункової палати України від 2017 року, на початку 2015 року діяли 440 проектів міжнародної технічної допомоги (МТД) загальною вартістю понад $5,2 млрд. Станом на 1 липня 2017 року кількість проектів МТД зменшилася до 390 з підвищенням вартості до $5,3 млрд. Ця допомога не була спрямована на стратегічні напрями розвитку нашої країни. Крім того, ефективність реалізації проектів і ефективність використання допомоги державними структурами не оцінювалася.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА