13:47 02.12.2019

Сенсорна кнопка для голосування може з'явитися у ВР уже у 2020 році

1 хв читати
Сенсорна кнопка для голосування може з'явитися у ВР уже у 2020 році

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається, що облаштування місць народних депутатів у сесійній залі сенсорними кнопками відбудеться вже у 2020 році.

"Я сподіваюся, що сенсорна кнопка в депутатів з'явиться вже у 2020 році. Ми докладемо максимум зусиль для того, щоб це відбулося", - заявив Разумков на брифінгу у Верховній Раді в понеділок.

Він зазначив, що на сьогодні апарат парламенту намагається вирішити це питання без виділення додаткових коштів.

"Сьогодні апарат Верховної Ради опрацьовує це питання, ми шукаємо колег, які зможуть інтегрувати в наявну систему "Рада" додаткову сенсорну кнопку", - сказав Разумков.

За його словами, необхідність використання саме наявної системи ухвалення рішень та інтеграції в неї додаткового обладнання контролю персонального голосування зумовлена відсутністю коштів на її повну заміну.

"Повна модернізація системи - це дорога процедура, і на сьогодні грошей таких у бюджеті немає. Нова система "Рада-4" дійсно якісно та ефективно працює в Київській міській раді, але на сьогодні такі витрати поки що не передбачені. Спробуємо вирішити питання "малою кров'ю", а якщо не вийде, то звертатимемося до уряду з метою виділення додаткових коштів", - розповів голова парламенту.

Він зазначив, що порівняно з попередніми скликаннями випадків неперсонального голосування поменшало, але саме явище не зникло повністю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА