19:50 25.11.2019

Зеленський: Депутата Іванісова виключено з партії "Слуга народу"

2 хв читати
Зеленський: Депутата Іванісова виключено з партії "Слуга народу"

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що народного депутата України Романа Іванісова виключено з партії "Слуга народу".

"У нас є монобільшість, але ми можемо говорити дуже відверто: третього депутата (Іванісова - ІФ) було виключено з партії "Слуга народу". І ми цим пишаємося, бо у нас триває очищення, ми справді партія народна, "Слуга народу", ми служимо народу України, і набрали людей із народу, звичайних людей", - сказав він у відеозверненні до українців про успіхи, перемоги, плани та невдачі влади за тиждень, записаному під час пішої прогулянки президента вулицями Києва.

Зеленський зазначив, що якщо знаходитимуть "щось кримінальне, якісь новини будуть про "договірняки", ну люди не ідеальні, тому що це не наші родичі, не наші друзі", то таких людей виключатимуть із партії "Слуга народу".

Президент вважає, що монобільшість - це добре, але найголовніше, щоб це були порядні, чесні, професійні люди.

Як повідомлялося, секретаріат фракції "Слуга народу" направить офіційні запити до всіх правоохоронних органів, щоб вони надали інформацію про те, чи був їхній колега Іванісов судимий за зґвалтування неповнолітньої.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Іванісов був затриманий в 1995 році та відбував за рішенням суду покарання у вигляді позбавлення волі за зґвалтування неповнолітньої у виправних колоніях загального режиму. У відповідь на це Іванісов на своїй сторінці в соцмережі Facebook оприлюднив скан-копію довідки про відсутність судимості.

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка підтвердив, що Іванісов був засуджений, однак судимість було погашено, і, згідно з чинним законодавством, депутат вважається несудимим.

Лідер фракції "Слуга народу" Арахамія запропонував призупинити членство Іванісова в партії та фракції на період проведення перевірки.

Генеральна прокуратура України оприлюднила спростування, згідно з яким надана генеральним прокурором Рябошапкою інформація про погашену судимість Іванісова є непідтвердженою.

У середу, 20 листопада, Іванісов написав на своїй сторінці у Facebook, що на час перевірки оприлюдненої у ЗМІ інформації призупинив своє членство у фракції "Слуга народу".

Також він написав, що скоро буде готовий оприлюднити достовірні докази того, що "це спланована інформаційна атака проти нього за його антикорупційну діяльність. Уже зовсім скоро ви дізнаєтеся і прізвище замовника".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА