19:34 23.11.2019

Місія МВФ відзначила значний прогрес реформ в Україні

2 хв читати
Місія МВФ відзначила значний прогрес реформ в Україні

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ), яка перебувала в Україні з 14 до 22 листопада, відзначила високий прогрес у просуванні реформ за останні кілька місяців, заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Ми провели конструктивні переговори. Місія оцінила істотний прогрес, досягнутий за останні кілька місяців", - цитує прем'єр-міністра "Урядовий портал".

Міністр фінансів України Оксана Макарова заявила, що був досягнутий прогрес у дискусіях щодо політики та реформ, які можуть стати основою нової програми МВФ, що містить підтримку грошово-кредитного, фіскального та фінансового секторів.

"Ми продовжуємо роботу над новою програмою в тісній співпраці", - заявив Гончарук.

Як повідомлялося, глава місії МВФ Рон ван Роден заявив про конструктивні і плідні обговорення з представниками влади України, проте зазначив, що для укладення домовленості щодо нової програми (Staff Level Agreement) буде потрібно продовження дискусій найближчим часом.

Як повідомлялося, Україна веде переговори про можливість відкриття Фондом нової 3-річної програми розширеного фінансування EFF на $5-6 млрд. У вересні Київ відвідала місія МВФ, яка згодом повідомила про плани продовжити дискусію.

Український уряд і центробанк сподівається, що позитивне рішення про нову програму буде ухвалено в грудні, що дасть змогу отримати перший транш за нею ще до кінця цього року.

Верховна Рада вже ухвалила закон про держбюджет-2020, що є однією з головних умов для відкриття програми. Парламент також повернув норму про відповідальність за незаконне збагачення і схвалив у першому читанні закон про обіг сільгоспземель в Україні, що також підвищує шанси на позитивне рішення МВФ. Водночас під час обговорення закону президент Володимир Зеленський заявив про внесення до закону під час доопрацювання його в другому читанні норми про всеукраїнський референдум з питання вирішення купівлі землі нерезидентами, що може викликати запитання у Фонду.

Серед інших питань залишається прогрес у відшкодуванні коштів платників податків, витрачених на націоналізацію Приватбанку і виплату вкладникам інших виведених з ринку банків, а також гарантії неповернення націоналізованих або виведених з ринку банків їхнім власникам навіть у випадку, якщо таке рішення ухвалить суд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА