09:37 31.10.2019

Зеленський і Меркель обговорили підготовку до зустрічі в нормандському форматі

1 хв читати
Зеленський і Меркель обговорили підготовку до зустрічі в нормандському форматі

Президент України Володимир Зеленський і Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель у середу ввечері під час телефонної розмови обговорили підготовку до зустрічі в нормандському форматі, а також перспективи розведення поблизу Петрівського, повідомили в прес-службі глави держави.

"Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Лідери держав обговорили підготовку до зустрічі в нормандському форматі", - сказано в повідомленні на сайті президента України в середу ввечері.

Зеленський поінформував Меркель про ситуацію з безпекою на Донбасі, наголосивши на важливості позиції ФРН у підтримці України.

Меркель висловила підтримку зусиль України, спрямованих на встановлення миру на Донбасі, і привітала прогрес, досягнутий в питанні розведення сил і засобів в Золотому.

"Обговорювалися перспективи розведення поблизу Петрівського - після закінчення семи днів тиші", - підкреслили в прес-службі президента.

Сторони також обговорили питання транзиту російського газу територією України, зокрема в зв'язку з тристоронніми газовими консультаціями Україна - ЄС - РФ, які відбулися 28 жовтня в Брюсселі. Зазначається, що співрозмовники погодилися з необхідністю посилення взаємодії в цьому напрямку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА