11:50 28.10.2019

Профільний комітет ВР підтримав поправку щодо звільнення від штрафів ФОП-спрощенців

2 хв читати
Профільний комітет ВР підтримав поправку щодо звільнення від штрафів ФОП-спрощенців

Парламентський Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів підтримав поправку лідера фракції "Батьківщина", члена цього комітету Юлії Тимошенко, що стосується звільнення від штрафних санкцій фізичних осіб-підприємців (ФОП), що працюють на спрощеній системі оподаткування.

Як повідомила прес-служба "Батьківщини", відповідне рішення було ухвалено у понеділок на засіданні комітету під час розгляду законопроекту №1233 про внесення змін до Кодексу законів про працю України, який накладав додаткові штрафи стосовно роботодавців за неправильне оформлення співробітників.

Тимошенко пояснила, що у разі ухвалення документа ФОП-спрощенці під час виявлення порушень отримуватимуть лише попередження і не платитимуть великих штрафів.

"Нам потрібно докорінно змінювати податкову систему, робити її більш відкритою, з подвійним зменшенням податкового навантаження. Потрібно вводити податок на виведений капітал, а також повністю переглядати грошово-кредитну політику НБУ", - зазначила нардеп.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", парламентський комітет пропонує Верховній Раді підтримати у другому читанні та в цілому законопроект №1233, який передбачає зниження штрафів для роботодавців.

"Зміни передбачають суттєве зниження штрафів", - сказав керівник робочої групи з доопрацювання законопроекту, секретар комітету Микола Бабенко.

Голова комітету Галина Третьякова зазначила, що, згідно із дослідженнями Міжнародної організації праці, в Україні у деяких видах економіки є незадеклароване нелегальне працевлаштування: 80% у сільському господарстві, 70% - у будівництві, "загалом нелегальне працевлаштування сягає у нас в середньому 50%".

"Це означає, що це явище має кардинально катастрофічний характер, але при цьому, щоб використовувати так, як використовувала попередня влада мораторій на перевірки загалом, ми пішли шляхом диверсифікувати розміри та види покарань, як і було рекомендовано Міжнародною організацією праці", - додала Третьякова.

Пропонується також змінити назву законопроекту на "Про внесення змін до статті 265 Кодексу законів про працю" (у першому читанні назва законопроекту звучала так - "Про внесення змін до Кодексу законів про працю (щодо усунення норм, які порушують права та законні інтереси роботодавців").

За словами Бабенка, на сьогодні роботодавець за неоформленого працівника, як вимагає законодавство, має заплатити штраф 125 тис. грн за одну людину. Він повідомив, що тепер за такі порушення пропонується спочатку застосовувати попередження, а якщо порушення повторно буде виявлено, то до такого роботодавця буде застосовуватися штраф у розмірі чотирьох мінімальних зарплат, що становить 16 тис. грн.

На початку жовтня Верховна Рада прийняла за основу законопроект №1233 із поправками до Кодексу законів про працю, які передбачають значне скорочення штрафів для роботодавців за порушення трудового законодавства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА