20:52 17.10.2019

Інтереси Ірландії в оновленій угоді щодо Brexit дотримані

2 хв читати
Інтереси Ірландії в оновленій угоді щодо Brexit дотримані

Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар заявив у четвер, що при укладенні оновленої угоди щодо Brexit всі побажання Дубліна були враховані.

"Наші цілі, як цілі Ірландії і ЄС, були досягнуті", - заявив Варадкар під час прес-конференції на саміті ЄС.

Варадкар підкреслив, що "бекстоп" ("страхувальний план") був замінений на нове рішення, новий протокол стосовно Ірландії та Північної Ірландії", який, ймовірно, носитиме постійний характер, а не тимчасовий, на відміну від "бекстопа" з ірландського кордону.

Зокрема, "жорсткого кордону між Північчю і Півднем не буде", а "економічні відносини продовжать розвиватися".

"Як і у голови Туска, у мене сьогодні змішані почуття. Я шкодую, що Сполучене Королівство залишає Європейський союз, але я повністю поважаю їх рішення зробити це (вийти з ЄС - ІФ)", - зазначив прем'єр.

Варадкар зазначив, що, на його думку, для Великої Британії завжди буде місце в ЄС, "якщо вони коли-небудь виберуть повернутися".

Він підкреслив, що в Ірландії і Великій Британії "хороші відносини", і вони продовжать співпрацювати в сферах безпеки, політики і економіки.

На початку тієї ж прес-конференції голова Європейської ради Дональд Туск підтвердив, що лідери країн Євросоюзу на саміті ЄС у четвер схвалили оновлений варіант угоди щодо Brexit.

Вихід Великої Британії з ЄС намічено на 31 жовтня. Британський парламент прийняв закон, згідно з яким, якщо до 19 жовтня не вдасться укласти угоди щодо Brexit з ЄС, Джонсон повинен буде просити у Брюсселя тримісячну відстрочку. Однак прем'єр раніше попереджав, що швидше "помре в стічній канаві", ніж проситиме ЄС про подібне.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА