14:26 10.10.2019

Зеленський не бачить корупційної складової та порушень закону в розмові з Трампом

2 хв читати
Зеленський не бачить корупційної складової та порушень закону в розмові з Трампом

Президент України Володимир Зеленський не бачить корупційної складової в телефонній розмові президента США Дональда Трампа з ним, при цьому зазначає, що не порушував українського законодавства, а коментарі слів Трампа можуть бути розцінені як втручання у внутрішню політику США.

Під час спілкування в рамках прес-марафону в четвер у Києві, відповідаючи на запитання американського журналіста про те, чи бачить він як людина, яка позиціонує себе як борець із корупцією, корупційну складову в проханні Трампа розслідувати справу Burisma, в якій фігурують колишній віце-президент США Джо Байден і його син Гантер, він сказав: "У цьому випадку я думаю, це не було корупцією... Я сказав, що ми не корумповані (в частині розслідування Burisma - ІФ), що ми відкриті для розслідування всіх справ і ми будемо це робити за законом".

Зеленський наголосив, що в його відповідях Трампу немає ніякої корупційної складової.

"Я думаю, що я не порушував закон, насамперед закон України. А те, що сказав пан Трамп, я хотів би, щоб коментувало законодавство Сполучених Штатів Америки, а не я як президент України. Тому що якщо я як президент України коментуватиму розмову з паном Трампом, то це буде передусім втручання у вашу (американську - ІФ) законодавчу систему, втручання у ваші майбутні вибори, а отже, буде втручання у виборчий процес, який через мене стане непрозорим і залежним", - сказав Зеленський.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, що у словах і діях Трампа про те, що необхідно розслідувати справу Burisma, було корупційне підґрунтя, глава Української держави сказав: "Я не повинен оцінювати дії іншого президента. Його дії регулює законодавство іншої незалежної країни... Я не хочу коментувати законність дій президента іншої країни".

При цьому він наголосив: "Я не відчував тиску та впливу".

Коментуючи слова про нового генпрокурора, який 100% його людина, Зеленський зазначив, що мала місце неточність перекладу, й він мав на увазі, що Руслан Рябошапка - людина з команди президента, і він вірить у те, що новий генпрокурор зможе об'єктивно та незалежно розслідувати всі кримінальні провадження, зокрема ті, які так чи інакше стосуються роботи компанії Burisma.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА