14:42 04.10.2019

Український журналіст Шаройко, засуджений в Білорусі, помилуваний і вже повернувся додому

1 хв читати
Український журналіст Шаройко, засуджений в Білорусі, помилуваний і вже повернувся додому

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що засуджений у Білорусі український журналіст Павло Шаройко помилуваний і повернувся до України.

"Ще одного українського в'язня, журналіста Павла Шаройка, засудженого у Білорусі на вісім років, було помилувано, він уже вдома в Україні!" - написав Зеленський у Twitter у п'ятницю.

У свою чергу уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що Шаройко повернувся на батьківщину завдяки результатам переговорів президента України Зеленського та президента Білорусі Олександра Лукашенка.

"У результаті переговорів двох президентів - Володимира Зеленського та Олександра Лукашенка – Павла повернуто додому. Робота зі звільнення громадян України триває!" - написала омбудсмен у Telegram-каналі.

Як повідомлялося, власкора UA:Українське радіо Шаройка було затримано 25 жовтня 2017 року в Мінську. 19 лютого 2018 року Верховний суд Білорусі засудив його до восьми років позбавлення волі за шпигунство.

26 вересня 2019 року на зустрічі з українськими журналістами президент Білорусі Лукашенко заявив, що готовий найближчим часом вирішити питання зі взаємним помилуванням засудженого в Білорусі за шпигунство громадянина України Павла Шаройка та обвинуваченого в Україні білоруського громадянина Юрія Політику.

У п'ятницю, 4 жовтня, президенти України та Білорусі беруть участь у Другому форумі регіонів України та Білорусі у Житомирі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА