07:12 23.09.2019

Кандидат в президенти США Байден зажадав розслідування заяв Трампа президенту України

3 хв читати
Кандидат в президенти США Байден зажадав розслідування заяв Трампа президенту України

Кандидат в президенти США на виборах 2020 року від Демократичної партії колишній віце-президент Джо Байден зажадав провести розслідування щодо заяв президента Дональда Трампа, які стосуються його та його сина під час бесіди з президентом України Володимиром Зеленським.

"Це, як видається, є незмірним зловживанням владою. Зв'язатися телефоном з іноземним лідером, який шукає допомоги зі Сполучених Штатів, і запитати щодо мене та інших речах (...) це обурливо", - сказав Байден, виступаючи в рамках своєї передвиборчої кампанії в штаті Айова.

Він додав: "Трамп використовує це, тому що він знає, що я буду бити його, як барабан, і зловживає владою і кожною можливістю, яку представляє йому те, що він президент, щоб спробувати зробити щось, щоб очорнити мене".

Раніше Трамп заявив, що хотів би опублікувати стенограму недавньої розмови із Зеленським, але повинен подумати, як це краще зробити.

"Я буду це обговорювати. Я б хотів зробити це (опублікувати стенограму - ІФ), але в таких випадках потрібно бути акуратним", - наводять слова Трампа американські ЗМІ.

Трамп заявив, що в ході липневої розмови телефоном із Зеленським привітав того з обранням президентом і обговорював з ним корупцію.

"(Говорили - ІФ), переважно, про корупцію, про всю корупцію, що має місце (в Україні - ІФ). Переважно про те, що ми не хочемо, щоб наші люди, такі як (колишній - ІФ) віце- президент Джо Байден і його син створювали корупцію в Україні. В України багато проблем. Новий президент сказав, що збирається позбавити країну від корупції, і я сказав, що це чудово. У нас відбулася прекрасна розмова", - сказав Трамп.

Він додав, що розмова була теплою і дружньою.

Він також зазначив, що не заперечуватиме проти того, щоб його адвокат Руді Джуліані дав свідчення перед Конгресом США. "Я не маю нічого проти. Руді - дуже прямолінійний хлопець", - сказав Трамп.

Раніше низка американських ЗМІ повідомила, що Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена, а також, що президент США "близько восьми разів закликав його працювати" з адвокатом Руді Джуліані з питання щодо розслідування проти Хантера Байдена.

Джо Байден, реагуючи на повідомлення про розмову Трампа і Зеленського, закликав американського президента опублікувати стенограму його розмови з українським лідером.

На початку вересня газета The New York Times писала, що адвокат президента США Руді Джуліані зустрічався в Мадриді з високопоставленим представником президента України. На зустрічі Джуліані закликав провести розслідування щодо того, чи намагалася Україна нашкодити передвиборчій кампанії Трампа на виборах 2016 року. Також адвокат Трампа закликав представника Зеленського почати розслідування щодо колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина Хантера. Раніше ЗМІ повідомляли, що Джо Байден наполягав на звільненні генпрокурора України, який проводив розслідування щодо компанії, у складі ради директорів якої був його син Хантер Байден.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА