13:33 21.09.2019

Частина української делегації планує участь у майбутній сесії ПАРЄ

2 хв читати
Частина української делегації планує участь у майбутній сесії ПАРЄ

Представники попередньої делегації Верховної Ради в ПАРЄ, які увійшли до її нового складу, планують відвідати сесію ПАРЄ, повідомив народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Олексій Гончаренко.

"Інтереси України треба відстоювати. Тому ті представники старої делегації, які увійшли в новий склад, зокрема я, мають намір їхати на сесію, щоб представити позицію України. Вважаю неприпустимим, щоб на такому важливому міжнародному майданчику, як ПАРЄ, звучала позиція Кремля і не звучала наша позиція", - написав Гончаренко на своїй сторінці у Фейсбуці в суботу.

Він наголосив, що Україна не подає новий склад делегації на найближчу сесію ПАРЄ, яка стартує 30 вересня, тобто "чинним залишається старий склад делегації".

"Це серйозний дипломатичний сигнал, що демонструє реакцію країни на повернення в ПАРЄ російської делегації без санкцій", - вважає Гончаренко.

Він також наголошує на важливості того, щоб у роботі сесії ПАРЄ взяла участь нова глава української делегації Єлизавета Ясько.

"Треба входити в курс справи і продовжити роботу з формування коаліції країн, які боротимуться за збереження Ради Європи як авторитетної міжнародної організації, що відстоює демократію, права людини і верховенство права. Інакше переможцем у цій ситуації вийде Путін. Ми не маємо права це допустити", - підсумував нардеп.

Раніше народний депутат від фракції "Слуга народу", керівник комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко повідомив, що українська делегація не поїде на найближчу сесію ПАРЄ.

20 вересня відбулися установчі збори делегації Верховної Ради в ПАРЄ. Очолила делегацію нардеп з фракції "Слуга народу" Єлизавета Ясько. Першим заступником глави делегації обрали нардепа від "Батьківщини" Сергія Соболєва, а заступником – представника фракції "Голос" Рустема Умерова.

До складу української делегації входять, зокрема, Юлія Льовочкіна від фракції "Опозиційна платформа – За життя", Сергій Соболєв від "Батьківщини" та Олексій Гончаренко від "Євросолідарності".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА