18:38 12.09.2019

Зеленський обговорив із фінським колегою загрозу "Північного потоку-2", економічне співробітництво і досвід у проведенні земельної реформи

1 хв читати
Зеленський обговорив із фінським колегою загрозу "Північного потоку-2", економічне співробітництво і досвід у проведенні земельної реформи

Президент України Володимир Зеленський обговорив із президентом Фінляндії загрозу "Північного потоку-2", питання енергоефективності, економічного співробітництва, фінський досвід у проведенні земельної реформи та реформи освіти.

"Надзвичайно важливим для нас є розширення співпраці в енергетичній сфері, йдеться, зокрема, про енергозбережні технології. Я привернув увагу президента Фінляндії до питання "Північного потоку-2", наголосив, що цей проект є загрозою для всієї Європи і його оцінка як суто комерційного може дорого коштувати нашим європейським партнерам у майбутньому", - сказав він на брифінгу в четвер після зустрічі з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо (Sauli Väinämö Niinistö).

Зеленський повідомив, що домовився з фінським колегою активізувати двостороннє економічне співробітництво, особливо в інвестиційній сфері.

"З нашого боку - прозорі правила гри і захист інвесторів, з вашою, сподіваюся, приріст фінляндських інвестицій", - зазначив він.

Зеленський наголосив, що Україні цікавий досвід Фінляндії у сфері енергоефективності, поводження із сміттям, ефективного використання та відновлення лісів, здійсненні земельної реформи.

Президент також зазначив, що Україна має намір переймати передовий досвід Фінляндії в створенні сучасної системи шкільної освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА