19:14 20.08.2019

Конте заявив, що залишає посаду глави уряду Італії

2 хв читати
Конте заявив, що залишає посаду глави уряду Італії

Глава Ради міністрів Італії Джузеппе Конте оголосив у вівторок, що вирішив подати у відставку.

"Після завершення цього обговорення я подамся до президента Республіки, щоб передати йому прохання про відставку", - заявив він під час виступу в сенаті.

Конте пояснив, що йде на такий крок, тому що один із партнерів із правлячої коаліції, партія "Ліга", поставила питання про довіру уряду. Також він взяв до уваги критику на свою адресу з боку лідерів цієї партії.

"На цьому завершується діяльність цього уряду", - додав він.

Під час виступу перед сенаторами Конте критикував лідера "Ліги" - віце-прем'єра Маттео Сальвіні за "безвідповідальність" і спроби втручатися в роботу інших міністрів.

Також прем'єр висловив невдоволення тим, що раніше цього літа Сальвіні відмовився виступити в сенаті, щоб запевнити, що не отримував фінансування від РФ. У результаті виступати на цю тему довелося самому Конте. "Ця російська історія була гідна того, щоб відповісти на пов'язані з нею запитання. Зокрема, це пов'язано і з аспектами міжнародного життя", - заявив глава уряду.

У свою чергу Сальвіні заявив про готовність до виборів. "Хто боїться почути вердикт італійців (на виборах - ІФ), той не може вважати себе вільною людиною. Це - основи демократії", - сказав він, виступаючи після Конте.

Сальвіні запевнив, що не жалкує про рішення, які приймав, обіймаючи посаду віце-прем'єра, незважаючи на те, що зробив деякі помилки. "Хто працює, той неминуче помиляється", - пояснив політик.

Він пояснив, що вирішив спровокувати кризу в правлячій коаліції, оскільки в уряді деякі міністри стали заважати втілювати в життя раніше узгоджену програму.

Зрештою Сальвіні закликав партнерів із розваленої коаліції - "Рух п'ять зірок", а також опозиційну Демократичну партію визнати, чи є між ними угода про формування нової коаліції, минаючи вибори. Голова "Ліги" зазначив, що такий перебіг викликав би обурення в італійців. Якщо ж такої угоди немає, то, на думку Сальвіні, країні необхідно восени провести дострокові вибори.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА