08:23 19.08.2019

Вирішення проблеми Гонконгу сприятиме укладанню угоди з Китаєм з торгівлі

1 хв читати
Вирішення проблеми Гонконгу сприятиме укладанню угоди з Китаєм з торгівлі

Якщо китайське керівництво гуманітарними методами вирішить проблему з протестами в Гонконзі, то це сприятиме укладанню між США і Китаєм угоди про торговельні розбіжності, заявив президент США Дональд Трамп.

"Я б хотів, щоб ця проблема була вирішена гуманітарним способом. Вважаю, це було б дуже добре для угоди з торгівлі, яку ми обговорюємо зараз", - сказав він журналістам.

Трамп зазначив: "Думаю, важко буде укласти угоду, якщо вони (китайська влада - ІФ) вдадуться до насильства, я маю на увазі, що якщо повторяться події на площі Тяньаньмень".

За словами президента, у голови КНР Сі Цзіньпіна для вирішення питання мирним шляхом без застосування жорстких методів є всі можливості, необхідно тільки його бажання.

Раніше Трамп пропонував Сі Цзіньпіну безпосередньо зустрітися з осередками гонконгських протестів. Пекін заявив, що американському президентові краще дотримуватися свого висловлювання, яке прозвучало раніше, про те, що Гонконг - частина Китаю, і не втручатися в китайські внутрішні справи.

Коментарі Трампа щодо ситуації в Гонконзі прозвучали саме тоді, коли обидві сторони готуються до проведення чергового раунду консультацій з метою припинення торговельної війни.

Економічний радник американського президента Ларрі Кудлоу заявив у неділю, що в найближчі 10 днів намічені телефонні консультації між представниками обох сторін. Якщо вони пройдуть успішно, то переговори між високопоставленими чиновниками будуть відновлені.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА