14:31 07.08.2019

Дочка утримуваного в СІЗО Сімферополя Бекірова очікує від Зеленського сприяння в наданні допомоги її батьку

2 хв читати

Дочка кримськотатарського активіста, інваліда першої групи Едема Бекірова Елеонора Бекірова просить президента України Володимира Зеленського вжити всіх можливих заходів для надання допомоги її батьку, що перебуває в ув'язненні в СІЗО на території окупованого Криму, стосовно якого на четвер, 8 серпня, заплановано судове засідання.

"Мій батько Едем Бекіров помирає, і мені вже немає в кого просити допомоги. Але зараз я не прошу, а вимагаю. Як громадянка України і як дочка вмираючого батька, я маю на це повне право. Я вимагаю вжити всіх заходів, щоб домогтися надання допомоги моєму батьку, домогтися його лікування і, зрештою, звільнення", - йдеться в її відкритому зверненні до Зеленського, оприлюдненому на її сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За словами Елеонори Бекірової, її батька в четвер "знову судитимуть, вирішуючи, жити йому чи померти". "Якщо він залишиться в ув’язненні, якщо суд ухвалить рішення про його етапування, він оголосить голодовку і відмовиться вживати навіть ті ліки, які нам вдається передати йому. Він обіцяв це, а я знаю свого батька — він завжди виконує свої обіцянки. Він боєць, і він триматиметься, якщо знатиме, що його країна, за яку він у 2014 році готовий був віддати життя, бореться за нього. Я вимагаю від Вас зробити це. Врятуйте мого батька, виконайте свій обов’язок", — йдеться в заяві.

Дочка політв'язня нагадує, що її батько - інвалід першої групи. "У нього ампутована нога з незагойною раною, нижній в'ялий парапарез ніг, після перенесеного інфаркту його прооперували і встановили чотири шунти в серці, яке у будь-який момент може зупинитися. Його цукровий діабет потребує щоденної допомоги, яку він не отримує ось уже 238 днів. Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію терміново надати йому медичну допомогу, але це не було зроблено. Мій батько ще живий лише завдяки допомозі таких же, як він - несправедливо ув’язнених кримських татар", - зазначає Бекірова.

При цьому вона наголосила, що її батько, який перебуває в ув'язненні з грудня минулого року, "абсолютно невинуватий: це знають ті, хто його заарештував і тримає в ув’язненні; знають ті, хто має намір його судити, хто повільно вбиває його".

Едем Бекіров - один із кримськотатарських громадських активістів селища Новоолексіївка. Його дружина Гульнара є членом меджлісу кримськотатарського народу. Окупаційна влада Криму звинувачує його за ч. 2 ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА